Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Milans uzvar sprintā "Giro d'Italia" ceturtajā posmā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Milans uzvar sprintā "Giro d'Italia" ceturtajā posmā
Džonatans Milans. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

LETA--AFP. Itālijas riteņbraucējs Džonatans Milans otrdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" ceturtajā posmā, savukārt līderpozīciju saglabāja slovēnis Tadejs Pogačars.

Otrdien riteņbraucēji mēroja 190 kilometrus ar trešās kategorijas kāpumu tuvu distances vidusdaļai.

Četrus kilometrus pirms finiša bija mazāks kāpums, apmēram 1800 metrus garš ar 4,4% slīpumu. Pirms tā tika noķerti atrāvienā braukušie velosipēdisti un uzreiz uzbrukumu veica itālis Filipo Ganna ("Ineos Grenadiers").

Tomēr apmēram puskilometru pirms finiša peletons noķēra arī Gannu, un posma uzvarētājs tika noskaidrots finiša spurtā. Tajā pirmais finiša līniju šķērsoja Milans ("Lidl - Trek"), trijniekā iekļūstot arī austrālietim Keidenam Grovsam ("Alpecin - Deceuninck") un vācietim Filam Bauhausam ("Bahrain - Victorious").

Lielā grupa finišēja četrās stundās 16 minūtēs un trīs sekundēs, Ganna bija tās beigu galā. Vienā laikā ar uzvarētājiem un tuvākajiem konkurentiem finišēja arī Pogačars (UAE).

Pēc šajā posmā piedzīvotā kritiena tūri noslēdza iepriekšējā etapā trešo vietu izcīnījušais Eritrejas riteņbraucējs Binjams Girmajs ("Intermarche - Wanty").

Kopvērtējumā Pogačars vicelīderi britu Geraintu Tomasu ("Ineos Grenadiers") apsteidz par 46 sekundēm, bet vēl vienu sekundi atpaliek kolumbietis Daniels Felipe Martiness ("Bora-hansgrohe").

107. "Giro d'Italia" velobrauciens noslēgsies 26.maijā Romā.

Latvijas riteņbraucēji šoreiz velobraucienā nepiedalās.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Slovēnijas riteņbraucējs Primožs Rogličs, bet sacensību debitants Toms Skujiņš, kurš vienā no posmiem ierindojās otrajā un vienā - trešajā vietā, kā arī sakrāja vislielāko punktu summu sprinta starpfinišos, ieņēma 31.vietu.

Izmantotie resursi:
LETA