Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

LČ 64 lauciņu dambretē spraigākas cīņas jaunietēm, divās grupās līderēm vienāds punktu skaits

Ivars Bācis
Ivars Bācis

LČ 64 lauciņu dambretē spraigākas cīņas jaunietēm, divās grupās līderēm vienāds punktu skaits
Godalgoto trijnieksU16 meitenēm. Foto: Latvjias Dambretes federācija.

Vakar Rīgā noslēdzās Latvijas jauniešu čempionāta fināls klasikā 64 lauciņu dambretē vairākās jauniešu grupās, vissīvākajām cīņām par uzvaru norisinoties meitenēm U13 un U16 grupā, kur pirmo divu vietu ieguvējas nopelnīja vienādu punktu skaitu.

No 3. maija līdz 6. maijam viesnīcas "Islande Hotel" konferenču telpās Rīgā norisinājās Latvijas jauniešu čempionāta fināls klasikā 64 lauciņu dambretē, kur jaunieši sacentās par godalgotām vietām U10, U13, U16 un U19 vecuma grupās. Izspēle notika pēc riņķa sistēmas, atsevišķi spēlējot meitenēm un zēniem.

U10 meiteņu grupā par Latvijas čempioni, iegūstot 16 punktus, kļuva un zelta medaļu saņēma Ramona Serpāne. Otrajā vietā ar 15 punktiem ierindojās un sudraba medaļu saņēma Rēzija Rīna, bet trešajā vietā ar 14 punktiem Anna Radionova, viņai bronzas godalga.

U10 zēnu grupā pārliecinošu uzvaru ar iegūtajiem 17 punktiem izcīnīja un par Latvijas čempionu kļuva Toms Andersons. Otro vietu un sudraba medaļu ar iegūtajiem 13 punktiem izcīnīja Marks Paegle, bet trešajā ar iegūtajiem 12 punktiem pēc papildus rādītājiem ierindojās un bronzas godalgu saņēma Ņikita Kiseļovs.

U13 meiteņu grupā par Latvijas čempioni, iegūstot 16 punktus, sīvā cīņā kļuva un zelta medaļu saņēma Luīze Gudēvica-Liepiņa. Otrajā vietā arī ar 16 punktiem ierindojās un sudraba medaļu saņēma Varvara Ivanova, bet trešo vietu ar 13 punktiem izcīnīja un bronzas medaļu saņēma Natālija Paškova. Interesanti, ka Luīzes Gudēvicas-Liepiņas jaunākā māsa Marlēna pirms nedēļas uzvarēja U8 grupā, arī iegūstot vienādu punktu skaitu ar otrās vietas ieguvēju Veltu Urmani.

U13 zēnu grupā pārliecinoši par Latvijas čempionu ar 17 izcīnītajiem punktiem kļuva un zelta medaļu saņēma Iļja Trasko, otrajā vietā ar 14 punktiem ierindojās un sudraba medaļu saņēma Aleksandrs Petrovs, trešo vietu ar 13 punktiem izcīnīja un bronzas medaļu saņēma Ņikita Vorotņikovs.

U16 meiteņu grupā spraigā cīņā par Latvijas čempioni ar 15 izcīnītajiem punktiem kļuva un zelta medaļu saņēma Alisa Orlova, otrajā vietā arī ar 15 punktiem pēc papildu kritērijiem ierindojās un sudraba medaļu saņēma Darja Drabova, bet trešo vietu ar 13 punktiem pēc papildu kritērijiem izcīnīja un bronzas medaļu saņēma Zane Lea Zunda.

U16 zēnu grupā par Latvijas čempionu ar 16 izcīnītajiem punktiem kļuva un zelta medaļu saņēma Pēteris Kripans. Otrajā vietā, iegūstot 15 punktus, ierindojās un sudraba medaļu saņēma Roberts Maikūns, bet trešo vietu ar 14 punktiem izcīnīja un bronzas godalgu saņēma Roberts Serpāns.

U19 juniorēm Latvijas čempiones titulu un zelta medaļu ar iegūtajiem 8 punktiem izcīnīja Taiga Marija Matvejeva. Otrajā vietā ar 6 punktiem ierindojās un sudraba medaļu saņēma Anete Rūta Rotgalve, bet trešo vietu arī ar 6 punktiem izcīnīja un bronzas godalgu saņēma Nora Budreika.

U19 junioriem par Latvijas čempionu ar 8 izcīnītajiem punktiem kļuva un zelta medaļu saņēma Denijs Vilhelms Krauklis. Otrajā vietā, izcīnot 7 punktus, ierindojās un sudraba godalgu izcīnīja Everts Rūdolfs Lepsis, bet trešajā vietā ar 6 punktiem ierindojās un bronzas medaļu izcīnīja Aleksandrs Paškovs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija