Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latviešu ekipāžām panākumi Visaginas rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latviešu ekipāžām panākumi Visaginas rallijā
Kalvja Blūma ekipāža. Foto: Alfonsas Rakauskas

Aizvadītās nedēļas nogalē, 4. maijā, norisinājās Lietuvas rallijsprinta čempionāta otrais posms "Rally Visaginas", kurā piedalījās un godalgotas vietas guva arī latviešu braucēju pārstāvētas ekipāžas.

Vienas dienas laikā Visaginas pilsētas apkaimē sportisti mēroja desmit ātrumposmus, kuru kopējais garums bija aptuveni 56 kilometri. Uz starta stājās 75 ekipāžas, tostarp sešas no Latvijas.

Spraigu cīņu par uzvaru absolūtajā ieskaitē aizvadīja Egons Kaurs ("Hyundai i20 Proto") un Giedrjus Notkus ("Škoda Fabia R5"), kurus finišā šķīra tikai nepilnas četras sekundes. Lietuviešu pilots Notkus pārņēma vadību pēc pirmā ātrumposma, tad to zaudēja, pēc trešā atguva un bija līderis līdz priekšpēdējam dopam, kad igaunis Kaurs atkal izvirzījās līderpozīcijā. Trešās vietas ieguvējs Neds Radišausks ("Škoda Fabia R5") zaudēja 42 sekundes.

No latviešiem visaugstāk finišēja Kalvis Blūms/Raimonds Zeiļuks ("Mitsubishi Lancer Evo VI"), gūstot piekto vietu absolūtajā vērtējumā. Uz piekto vietu izdevās pacelties vien noslēdzošajā ātrumposmā. Savukārt AWD kategorijā Blūma/Zieļuka ekipāžai uzvara, turklāt kopējā vērtējumā ceturtās vietas ieguvējam Kasparam Kasari ("Ford Fiesta Rally2") tika zaudēts mazāk par pussekundi. Desmitie absolūti un trešie AWD vērtējumā bija Mārtiņš Ķikusts un Gundars Berķis ("Mitsubishi Lancer Evo VII").

Lietuvas rallijsprinta čempionāta ieskaitē trešo vietu absolūtajā vērtējumā un otro savā klasē izcīnīja Andris Spilva ar Mārtiņu Krieviņu ("Subaru Impreza GT").

Rezultāti:

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv