Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kandavas kartodromā notiks SWS "Regional Cup" sacensības

Juris Grīns
Juris Grīns

Kandavas kartodromā notiks SWS "Regional Cup" sacensības
Foto: Openkart.lv

Pēc nedēļas, 10. un 11. maijā, Kandavas kartodromā notiks sen gaidītā "Sodi World Series" "Regional Cup" sacīkstes, kurās notiks cīņa par vēl divām ceļazīmēm uz SWS Pasaules finālu jūlija sākumā Genkā, Beļģijā.

Sacensībās var piedalīties ikviens hobijkartinga entuziasts, kuram ir derīgs Sodi World Series platformā izveidots DIN, jeb Drivers' Identification Number. Ja nav, tas ir izveidojams šeit - BECOME A SWS DRIVER. Lai piedalītos sacīkstē, minimālais vecums - 2012. gadā dzimuši un vecāki, ja vien atbilst trases iekšējās kārtības noteikumiem auguma parametru ziņā. Ceļazīmi uz Pasaules finālu Sprint Cup ieskaitē gan var iegūt, ja dalībnieks ir dzimis ne vēlāk kā 2008. gadā.

Baltijas reģionā tāda līmeņa starptautiskas īres kartinga sacīkstes notiek pirmo reizi vēsturē, parasti ārvalstu braucēji, pamatā no Lietuvas un Igaunijas, piedalās pašmāju sacensībās vai apciemo kaimiņvalstis tādējādi lēnām veidojot Baltijas līmeņa hobijkartinga kopienu. Šajā reizē sacīkstes vēl būs īpašas gan ar formātu, gan lielo kartingu floti - 34 gokarti, kas ir unikāli Baltijas mērogā. Sacensību formāts - gandrīz identisks tādam pašam kāds tiks izmantots Pasaules finālā, proti, trīs kvalifikācijas, trīs iebraucieni un lielie finālbraucieni. Tieši formāts ir pievilinājis arī vairākus braucējus no tālākām zemēm to izmantot kā treniņu iespēju pirms Pasaules fināla.

Šajā sacīkstē bez kopējās ieskaites būs arī sava ieskaite ārvalstu braucējiem, Masters ieskaite (40+ gadi), dāmām un smagajiem braucējiem (95+ kg).

Biļeti uz Pasaules finālu iepriekšējā gada laikā jau ir izcīnījuši Sprint Cup Kristofers Caune un Ruslans Dzenis, Ladies Sprint Cup Elizabete Šulce, Junior Cup Kristaps Tenis un Edgars Lielgalvis. Kārtējo reizi sezonu Pasaules TOP5 noslēdza neapstrīdami Latvijas labākais braucējs šajā kategorijā un viens no vadošajiem Pasaulē - Andrejs Laipnieks, tomēr savu ceļazīmi Sprint Cup neizmantos, jo pārstāvēs Polijas komandu "Dymovee Racing" 12 stundu sacīkstē SWS Endurance Cup finālā.

Sacensību nolikums: https://ej.uz/SWS-General-Regulations
Pieteikšanās forma: https://ej.uz/SWS_Entry_Form

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības