Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Blāze loka šaušanas olimpisko spēļu kvalifikācijā apstājas astotdaļfinālā

Blāze loka šaušanas olimpisko spēļu kvalifikācijā apstājas astotdaļfinālā
Dāvis Blāze. Foto: No sportista arhīva.

LETA. Latvijas sportists Dāvis Blāze svētdien Vācijā olimpisko spēļu kvalifikācijas Eiropas zonas sacensībās apstājās astotdaļfinālā.

Sacensībās ar rekursīvo loku kvalifikācijā pērnā gada U-18 pasaules čempions Romāns Sergejevs ar 648 punktiem bija 17., Blāze ar 635 punktiem bija 41., bet Dilans Gods-Romanovskis ar 597 punktiem ierindojās 78.pozīcijā 81 loka šāvēja konkurencē.

Izslēgšanas cīņās Blāze pirmajā kārtā ar 6-5 uzvarēja Temuru Makjevi no Gruzijas (72.), otrajā kārtā ar 6-5 pārspēja Nivu Frenkelu no Izraēlas (24.), bet trešajā ar 1-7 piekāpās itālim Alesandro Paoli (9.). Sergejevs no pirmās kārtas bija brīvs, bet otrajā jeb 1/24 finālā ar 5-6 zaudēja Kristom El-Helali no Kipras (48.), savukārt Gods-Romanovskis pirmajā kārtā ar 4-6 atzina poļa Maksimilana Osuha (35.) pārākumu.

Blāze tika klasificēts dalītā 17.pozīcijā, Sergejevs - 33., bet Gods-Romanovskis - 57.vietā.

Sievietēm Anete Kreicberga kvalifikācijā ar 518 punktiem bija 63.pozīcijā, pārspējot divas konkurentes. Izslēgšanas cīņās viņa pirmajā kārtā ar 4-6 zaudēja kiprietei Kristinai Hadžierotokritu (50.) un sacensības noslēdza dalītā 57.pozīcijā.

Ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm iegūs sacensību pirmo trīs vietu ieguvēji.

Turpat Esenē nākamnedēļ norisināsies Eiropas čempionāts loka šaušanā.

Izmantotie resursi:
LETA


Emīls Vasermanis. Foto: Latvijas Šaušanas federācija

Vasermanim un Strautmanim dubultuzvara Eiropas čempionātā

LETA. Latvijas šāvējs Emīls Vasermanis piektdien Horvātijā izcīnīja zelta godalgu Eiropas čempionātā šaušanā ar brīvas sistēmas pistoli 50 metru distancē.
Vēsturisko sudrabu izcīnījusī Adele Balanasa uz pjedestāla otrā pakāpiena. Foto: Latvijas velo orientēšanās komanda.

Balanasa izcīna pirmo Latvijas medaļu Eiropas velo orientēšanās čempionātā jaunietēm

Šodien Polijā notikušajā Eiropas velo orientēšanās čempionāta garā distance lielisku panākumu guvusi Latvijas pārstāve Adele Balanasa, kura jauniešu grupā izcīnīja otro vietu un nopelnīja sudraba medaļu, kas ir Latvijas labākais panākums šajā sporta veidā jauniešu grupā.
Agate Rašmane. Foto: LOK/ Ilmārs Znotiņš

Rašmane līdere pēc Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmās dienas

LETA. Latvijas sportiste Agate Rašmane Osijekā notiekošajā Eiropas čempionātā šaušanā atrodas līderpozīcijā pēc kvalifikācijas pirmās kārtas sacensībās šaušanā 25 metru distancē ar mazkalibra pistoli.