Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Latvijas šorttrekisti teju nevainojami sāk Eiropas čempionātu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas šorttrekisti teju nevainojami sāk Eiropas čempionātu
Roberts Krūzbergs. Foto: LOK/ Edijs Pālens/ LETA

Latvijas šorttrekisti Roberts Krūzbergs un Reinis Bērziņš sākuši dalību Polijas pilsētā Gdaņskā notiekošajā Eiropas čempionātā šorttrekā. Abi latvieši iekļuva attiecīgi pusfinālā un ceturtdaļfinālā 1500 un 500 metru distancē, bet 1000 metros ceturtdaļfinālu sasniedza vien Krūzbergs, kamēr Bērziņš piedzīvoja kritienu.

• Pagājis teju mēnesis kopš pēdējā Pasaules kausa posma, kurš gan neizvērtās īpaši sekmīgi Reinim Bērziņam, piedzīvojot kritienu 1000 un 1500 metru distancē, bet Roberts Krūzbergs tika pie piektās vietas 1000 metros. Šajā laikā ievilka elpu un gatavojās sezonas otrajam cēlienam, kas sākas ar Eiropas čempionātu, kurā abi latvieši startē visās individuālajās distancēs.

• Pirmā sacensību diena sākās ar ceturtdaļfināla sacensībām 1500 metros. Krūzbergs neforesēja notikumus un distances ievadā turējās piektajā pozīcijā, bet astoņus apļus pirms finiša pārņēma vadību. Vēl divus apļus pirms finiša sāka cieša spēkošanās par vietu labāko divniekā, latvietim atkrītot uz trešo pozīciju. Pēdējos divos apļos Krūzbergs veica divus izrāvienus, ar otro spējot apsteigt divus konkurentus un finišēt vajadzīgajā otrajā vietā (2:29.614 minūtes), lai iekļūtu pusfinālā.

Bērziņš slidoja nākamajā slidojumā, no pēdējās vietas deviņus apļus pirms finiša pārvietojoties uz pirmo. Četrus apļus pirms finiša pēc sadursmes krita tuvākais konkurents no Ukrainas, ko latvietis izmantoja, atraujoties no pārējiem konkurentiem un finiša līniju šķērsojot lepnā vientulībā ar labāko laiku starp visiem ceturtdaļfināla dalībniekiem - 2:27.050 minūtes, kas arī deva vietu pusfinālā. Izšķirošās cīņas 1500 metru distancē sāksies sestdien, plkst. 14:50.

• Nākamās dienas kārtībā bija sacensības 500 metros, kurās šorttrekisti cīnījās par vietu ceturtdaļfinālā. Šoreiz pirmais no latviešiem startēja Bērziņš, kurš pēc starta ierindojās otrajā vietā, bet divus apļus pirms finiša apsteidza konkurentu no Nīderlandes. Finiša taisnē nīderlandietis vēl centās izraut uzvaru, bet priekšā latvietim netika. Bērziņš finišēja ar laiku 41.754 sekundes. Nākamajā slidojumā startēja Krūzbergs, kurš iekārtojās otrajā pozīcijā (41.595 sekundes) un tā arī finišēja aiz nīderlandieša Tēna Būra. Abi latvieši sestdien, plkst. 16:20 sacentīsies 500 metru ceturtdaļfinālā.

• Dienas otrajā pusē atlika sacensības 1000 metru distancē. Krūzbergs startēja jau pirmajā slidojumā, kurā turējās otrajā pozīcijā. Sešus apļus pirms finiša viņš apsteidza konkurentu no Ukrainas, ar kuru kopā tad centās atrauties no pārējiem. Ukrainis necentās apdraudēt latvieša pozīciju, ļaujot Krūzbergam uzvarēt slidojumā ar laiku 1:29.751 minūtes, kas deva vietu ceturtdaļfinālā, kas risināsies svētdien plkst. 14.48.

• Tikmēr Bērziņš izvēlējās sākt slidojumu no pēdējās pozīcijas, bet septiņus apļus pirms finiša viņš sāka apsteigšanu, kas beidzās ar līdzsvara zaudēšanu un kritienu. Latvietis slidojumu neturpināja un palika bez rezultāta. Tas nozīmē, ka Bērziņam par vietu ceturtdaļfinālā būs vēl jācīnās caur divām gandarījuma kārtām, no kurām pirmā sāksies svētdien, plkst. 11:26. Sacensībām iespējams sekot līdzi ISU YouTube kanālā.

     [+] [-]

, 2024-01-13 03:59, pirms 5 mēnešiem
tu streamo netirais300, ja