Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Ārlietu ministre skries pusmaratonu un vāc līdzekļus Ukrainas aizsardzībai

Ārlietu ministre skries pusmaratonu un vāc līdzekļus Ukrainas aizsardzībai
Baiba Braže. Foto no personīgā arhīva.

LETA. Latvijas ārlietu ministre Baiba Braže svētdien Rīgas maratonā skries pusmaratona distanci, vienlaikus vācot līdzekļus dronu iegādei Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Baiba Braže skries pusmaratonu ar numuru "815", jo tik dienas norit Ukrainas cīņa pret agresorvalsti, liecina ministrs ieraksts tviterī. Ārlietu ministre ierakstā pievienojusi arī saiti uz portālu "Ziedot.lv".

Iniciatīvas autori portālā "Ziedot.lv" uzsver, ka okupantu armija turpina savus brutālos uzlidojumus Ukrainas pilsētām ar raķetēm un droniem. Ukraiņu karavīriem akūti nepieciešami dažāda veida bezpilota lidaparāti – FPV droni, izlūkošanas un uzbrukuma bezpilota lidaparāti.

FPV drons var izmaksāt pat 1000 eiro, taču tā iespējas aizsardzībā ir lielas, un šāds drons var iznīcināt ienaidnieka iekārtas miljoniem dolāru vērtībā. Dronu skaita pieaugums frontes līnijā padara tehnoloģiskākas kaujas operācijas pret Krievijas okupantiem, norādīts portālā.

Efektīvai cīņai pret okupantu armiju nepieciešams saražot miljoniem dronu Ukrainas bruņotajiem spēkiem gadā. Atbalstot šo projektu, cilvēki ne tikai palīdz nodrošināt Ukrainas karavīru drošību, bet arī veicat Latvijas aizsardzības un militārās industrijas attīstību, uzsver iniciatīvas autori. Projekts tiek īstenots sadarbībā ar Ukrainas vēstniecību Latvijā.

Braže un viņas padomnieks, drošības eksperts un rezerves karavīrs Tomass Pildegovičs bija grupā, kas pirms Rīgas maratona 16 nedēļas trenējās skrējējas un treneres Ilonas Marheles vadībā. Viņi abi un kinoloģe un fitnesa trenere Monta Priede, arhitekte Krista Lepere, uzņēmējs Ingus Rutulis un vīnzinis Jānis Volkinšteins svētdien pirmoreiz izies uz starta pusmaratona vai maratona distancē.

Maratons Rīgā notiek no 1991. gada un ir Baltijas valstu vērienīgākais tautas sporta notikums. Šogad Rīgas maratonā skrējēji sacentīsies 34. reizi.

Izmantotie resursi:
LETA


Laura Osipenko - vadībā. Foto: Ilze Sirmā

Osipenko uzvar Zundas un Pedera kausā barjerskriešanā Cēsīs

Piektdien Cēsu Pilsētas stadionā, tika izcīnīti Iievas Zundas un Gunta Pedera kausi barjerskriešanā. Sievietēm kausu ieguva Latvijas sportiste Laura Osipenko ar rezultātu 13,89 sekundes, bet vīriešiem par uzvarētāju Igaunijas pārstāvis Stevens Lepoja ar rezultātu 13,81 sekundes.
Mikols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
2

Mikols Alekna apspēlē tēvu un met disku līdz gandrīz 71 metram

Oslo notiekošajās Dimanta līgas sacensībās lietuviešu diskraidis Mikols Alekna izcīnījis uzvaru ar 70,91 metru tālu raidījumu, kas tādā veidā lietuvietim ļāva pārspēt savam tēvam Virgīlijam Aleknam piederošo sacensību rekordu.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Guntis Bērziņš
5

Uz Eiropas čempionātu Romā dosies ducis Latvijas vieglatlētu

Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) paziņojusi sportistus, kuri no 7. līdz 12. jūnijam pārstāvēs Latvijas krāsas Eiropas čempionātā vieglatlētikā, kas norisināsies 70 tūkstošus ietilpīgajā Romas Olimpiskajā stadionā.