Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2981, Did:0, useCase: 3

Pasaules komanda dominē pār eiropiešiem un otro reizi pēc kārtas iegūst Leivera kausu

Agris Suveizda

Pasaules komanda dominē pār eiropiešiem un otro reizi pēc kārtas iegūst Leivera kausu
Bens Šeltons un Frensiss Tjafo. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Ar pasaules komandas panākumu dubultspēlē Kanādas pilsētā Vankūverā noslēdzies Leivera kauss vīriešu tenisā, kurā pasaules komanda ar rezultātu 13:2 sakāva Eiropas komandu.

• Trešā spēļu diena sākās un noslēdzās ar dubultspēli – amerikāņi Bens Šeltons un Frensiss Tjafo taibreikos ar 7:6(4), 7:6(5) pārspēja poli Hubertu Hurkaču un Andreju Rubļovu.

• Spēlē kopumā bija tikai divas breikbumbas, tās abas – Eiropas komandai, kas arī abos taibreikos izlaida minibreika pārsvaru.

• Līdz ar šo uzvaru pasaules komanda ieguva trīs punktus un sakrāja nepieciešamos 13, 2023. gada Leivera kausā dominējot ar 13:2. Pasaules komanda uzvarēja astoņās no deviņām cīņām – eiropiešiem vienīgo uzvaru sarūpēja norvēģis Kaspers Rūds (7:6(6), 6:2 pār amerikāni Tomiju Polu.

• Uzvaras pirmajā spēļu dienā ir viena punkta vērtībā (pasaules komandai 4-0), otrajā dienā – divu punktu vērtībā (6-2) un trešajā dienā – trīs punktu vērtībā (3-0).

• Pasaules komandā spēlēja amerikāņi Teilors Frics, Frensiss Tjafo, Tomijs Pols un Bens Šeltons, kanādietis Fēlikss Ožē-Aljasims un argentīnietis Fransisko Serundolo.

• Eiropas komandā bija Andrejs Rubļovs, Kaspers Rūds, Huberts Hurkačs, spānis Alehandro Fokina un francūži Gaels Monfiss un Arturs Fiss.

• Leivera kauss notiek kopš 2017. gada, un pirmajos četros izspēlētajos turnīros uzvarēja eiropieši. 2020. gadā turnīrs nenotika pandēmijas dēļ. Nākamgad Leivera kausu uzņems Berlīne.

• Graujošākais panākums fiksēts 2021. gadā, kad Eiropas komanda Bostonā uzvarēja ar 14:1.