Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2981, Did:0, useCase: 3

Deivisa kausa Pasaules pirmās grupas ''play-off'' Latvijai ielozē dueli pret norvēģiem

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Deivisa kausa Pasaules pirmās grupas ''play-off'' Latvijai ielozē dueli pret norvēģiem
Roberts Štrombahs. Foto: Raimonds Volonts/LTS

LETA. Latvijas vīriešu tenisa izlase Deivisa kausa Pasaules pirmās grupas "play-off" kārtā izbraukumā tiksies ar Norvēģiju, trešdien Londonā tika noskaidrots izlozē.

Latvija bija neizsēto komandu vidū, bet Norvēģija aiz Kolumbijas, Japānas, Austrijas un Ekvadoras Latvijas potenciālo pretinieku vidū bija izsēta ar piekto numuru.

Mačs paredzēts Norvēģijā un notiks no nākamā gada 2. līdz 3. vai no 3. līdz 4. februārim.

Ar 12.numuru izsētā Lietuva savos kortos sacentīsies ar Gruziju, bet Igaunija, kas Pasaules otrās grupas "play-off" spēlēs izsēta ar 11.numuru, dosies uz Irānu.

Pasaules pirmās grupas izslēgšanas spēļu uzvarētāji 2024.gada septembrī Pasaules pirmajā grupā spēlēs ar 12 izlasēm, kas būs zaudējušas 2024.gada kvalifikācijā. Savukārt zaudētājas nākamajā septembrī cīnīsies Pasaules otrajā grupā.

2024.gada kvalifikācijas turnīra izloze novembrī tiks veikta Deivisa kausa finālastotnieka spēļu laikā Spānijas pilsētā Malagā.

Aizvadītajā nedēļā Latvijas tenisisti Pasaules otrās grupas duelī izbraukumā ar 3-2 pieveica Honkongu.

Norvēģijas līderis Kaspers Rūds ieņem devīto vietu pasaules rangā, bet Viktors Džurasovičs rangā ierindojas 367.vietā.

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko kopš 1900.gada organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF). Sākotnēji tās bija sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993.gada.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-09-20 21:56, pirms 9 mēnešiem
Nu...sliktaka izloze, kada var but. Loti specigi tenisisti. Kaut vai Ruds atsakas spelet izlasee, pietiks ar Dzurasovicu, kas mus sakaus...

     [+] [-]

, 2023-09-21 08:40, pirms 9 mēnešiem
Atceros ka Ruds jau Jelgavā mūsejos izskoloja!!!