Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ivars Bācis
Ivars Bācis

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam
"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.

Pirmā sacensību diena bija īpaši nozīmīga vairumam augstas klases sportistu, jo noteica dalībnieku sastāvus starptautiskie startiem. Elites grupās tika sadalītas divas ceļazīmes uz Baltijas čempionātu - M21E grupā uzvara Rihardam Krūmiņam, kurš distancē spēja noķert Aināru Lupiķi. Abiem skrējējiem lielāko distances daļu veicot kopā, Ainārs Lupiķis spēja izraut otro vietu, vien par 4 sekundēm pārspējot Aināru Drozdu.

Sieviešu spēcīgākajā grupā labākā Signe Sirmā, kas par divarpus minūtēs apdzina tuvāko sekotāju - Ievu Rukšāni. Laurai Puķītei padevās gana veiksmīgs distances sākums, taču vidusdaļā piedzīvotā četru minūšu kļūda finišā deva trešo vietu. Jauniešu grupās vietu Latvijas izlases sastāvā startam Eiropas jauniešu čempionātā un Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Lars Anders Luiks, Ilze Jumiķe, Renārs Grasis un Lillija Brice.

"Pirmās atlases sacensības ir noskrietas, un arī izpildīts vēl viens mazais mērķis šajā sezonā. Lai sagatavotos startam izgāju cauri savai rutīnai. Es neteiktu, ka bija viegli, vajadzēja sevi piepspiest skriet kalnos augšā, īpaši tajos stāvākajos. Distancē pieļāvu mazas kļūdiņas, bet ne uz ilgu laiku. Paspēju izbaudīt skrējienu arī, smuks mežs, labprāt skrietu atkal. Priecājos par savu sniegumu un gaidu ar nepacietību dalību BOC (Baltijas čempionāts) un EYOC (Eiropas jauniešu čempināts)," stāsta Lillija Brice.

Otrā sacensību diena solījās būt īpaši izaicinoša - garākajās distancēs skrējējiem bija jāpieveic teju puskilometrs kāpuma metru. Arī šoreiz elitē labākie Alnis OK/JNSC orientieristi - Signe Sirmā turpināja savu uzvaru gājienu, izcīnot ceturto simtnieku pēc kārtas Latvijas Kausa kopvērtējumā, bet Rihards Krūmiņš aizvadīja vēl vienu stabilu skrējienu, nodrošinot gana pārliecinošu uzvaru arī kopvērtējumā.

Sieviešu elitē sudrabs un bronza attiecīgi Ievai Rukšānei un Laurai Puķītei. Tikmēr M21E grupā otrais Jēkabs Niklāvs Janovs, bet trešais Alvis Reinsons. Junioru un jauniešu grupās garā distance kalpoja kā noslēdzošās atlases sacensības Baltijas čempionātam - vietu izlases sastāvā nodrošināja Agnese Jaunmuktāne, Roberts Ķirkums, Mārtiņš Pužulis, Melānija Rožukalne, Miks Graudums, Lauma Jānelsiņa un Roberts Arnicāns. Izlašu sastāvus dalībai Baltijas orientēšanās čempionātam Lietuvā jauniešu un junioru grupās plānots nosaukt šīs nedēļas laikā.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums