Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Ar 4 punktiem sāks Bjūlijs, Ļebedevam - 1. starta numurs

Ar 4 punktiem sāks Bjūlijs, Ļebedevam - 1. starta numurs
Andžejam Ļebedevam - otrais sezonas GP posms Varšavā.

Spīdveja "Grand Prix" seriāla otrais posms Varšavā sākās jau piektdien - pirmo reizi GP seriāla vēsturē (kopš 1995. gada) kvalifikācijas braucienos notika sprinta sacensības un četri labākie varēja iegūt punktus vēl pirms pamatsacensību sākuma, viņi arī pirmie izvēlējās starta numurus. Andžejam Ļebedevam bija 13. labākais apļa laiks un viņš izvēlējās - 1. starta jeb kārtas numuru šajā posmā (GP posmos un SEC čempionātā Andžejs tradicionāli stasrtē ar 29. numuru uz vestes).

Spīdvejisti vispirms tika sadalīti pa četriem četrās grupās un ātrākā apļa veicējs no katras grupas iekļuva finālbraucienā, kurā varēja iegūt 4,3,2 un 1 punktu. Andžejs Ļebedevs tika vienā grupā ar britu Robertu Lambertu, poli Dominiku Kuberu un dāni Mikelu Mihelsenu. Visātrāk apli šajā kvartetā veica Lamberts, bet Ļebedevs bija trešais (otrais - Kubera, ceturtais - Mihelsens). Starp visiem dalībniekiem Ļebedevam bija 13. apļa laiks un tas nozīmēja, ka viņš 13. pēc kārtas izvēlēsies starta jeb kārtas numuru šajā posmā (cik nu vēl numuru būs palicis...).
Finālbraucienā par punktiem pirmais bija brits Daniels Bjūlijs un ieguva 4 punktus, otrā vieta un 3 punkti - dānim Leonam Madsenam, trešā vieta un 2 punkti - britam Taiam Vofindenam, viens punkts - Lambertam. Pasaules čempions polis Bartošs Zmarzliks kvalifikācijā sasniedza 5. labāko apļa laiku un pirmais starp pārējiem izvēlējās starta numuru. Pieredze rāda, ka iekļūšanai pusfinālā parasti pietiek ar 8 punktiem un tas nozīmē, ka puse no nepieciešamajiem punktiem Bjūlijam jau ir iegūti... Tamlīdzīgas sacensības šosezon vēl notiks Kārdifas posmā, bet tad jau sezonas beigās GP seriāla rīkotāji lems, ko ar šo eksperimentu darīt - ieviest kā GP posmu sastāvdaļu vai tomēr atteikties no tā.
Andžejs Ļebedevs izvēlās 1. starta jeb kārtas numuru šajā posmā un līdz ar to jau var nosaukt visu viņa braucienu sastāvu. Varšavas GP posma 1. braucienā Ļebedevs startēs no pirmā celiņa, bet viņa konkurenti būs vācietis Kais Hukenbeks, austrālietis Džeisons Doils un slovāks Martins Vaculiks. 5. braucienā Andžejam būs otrais starta celiņš, bet konkurenti - Bjūlijs, Madsens un Vofindens. 9. braucienā trešais starta celiņš, konkurenti - čehs Jans Kvjehs, polis Šimons Vozņajs un GP pirmā posma uzvarētājs austrālietis Džeks Holders (kvalifikācijā - 12. apļa laiks), 13. braucienā ceturtais starta celiņš, konkurenti - Mihelsens, Zmarzliks un zviedrs Fredriks Lindgrens, 17. braucienā pirmais starta celiņš, konkurenti - Lamberts, Kubera un polis Mateušs Cierņaks.
Pirmie astoņi pēc pamatsacensībās iekļūs pusfinālos, pirmie divi no katra pusfinālā iekļūs finālā. Sacensību sākums - plkst. 20 pēc Latvijas laika. Pēc pirmā posma līderis ar 20 punktiem ir Holders, Doilam - 18, Lindgrenam - 16 un Zmarzlikam - 14 punktu. Ļebedevam pēc pirmā posma ir 4 punkti un 14. vieta. Atgādināšu, ka arī šosezon posmā rēķina nevis braucienos iegūtos punktus, bet gan punktus par vietu posmā.


Andžejs Ļebedevs
3

Andžejam Ļebedevam - šosezon pirmais GP pusfināls

Spīdveja "Grand Prix" seriāla ceturtajā posmā "Marketa" mototrekā Prāgā labākais Latvijas spīdvejists Andžejs Ļebedevs pirmo reizi šajā sezonā iekļuva pusfinālā jeb starp astoņiem labākajiem. Tas viņam šosezon bija labākais GP posms un pārliecinošākais sniegums.
1

30. reizi - spīdveja "Grand Prix" posms "Marketa" stadionā Prāgā

Jau 30. reizi spīdveja "Grand Prix" posms sestdien risināsies "Marketa" mototrekā Prāgā - nekur citur pasaules labākie spīdvejisti tik bieži nav sacentušies (Vemblija stadionā Londonā savulaik notika 15 pirmie individuālie vienas dienas fināli, bet pavisam - 22 fināli). Šosezon tas būs GP seriāla 4. posms. Savainojuma dēļ tajā nepiedalīsies austrālietis Džeisons Doils (pašreiz trešais kopvērtējumā) un viņu aizstās mājinieks Vāclavs Miliks. Andžejs Ļebedevs ir ierindā un centīsies uzlabot savu situāciju GP kopvērtējumā. Varbūt tieši Prāgā izdosies pirmo reizi šosezon tikt pusfinālā?
Foto: FIM Speedway

Šonedēļ Čehijā pasaules spīdveja čempionāta ceturtais posms

Šo sestdien, 1. jūnijā, Čehijas galvaspilsētā Prāgā norisināsies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezonas ceturtais posms Orlen FIM Speedway Grand Prix of the Czech Republic. Savu pirmo pilno SGP sezonu pamatsastāva braucēja statusā turpinās ar 29. numuru startējošais Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš pirms sacensībām ierindojas čempionāta kopvērtējuma 14. pozīcijā. Sacensību tiešraides translācija Go3 Sport 2 kanālā sestdien plkst. 20:00.