Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Jonasam Portugāles kvalifikācijā 5. vieta, KārlimReišulim neveiksme 1. braucienā

Jonasam Portugāles kvalifikācijā 5. vieta, KārlimReišulim neveiksme 1. braucienā
Pauls Jonass. Foto: @fullspectrum.media

Pauls Jonass (''Standing Construct Honda MXGP team'') sestdien izcīnīja 5.vietu Portugāles MXGP kvalifikācijā. Tikmēr neveiksmīgs pirmais brauciens EMX250 klasē padevās Kārlim Albertam Reišulim, kuram pirmajā braucienā 30.vieta.

4. maijā Portugālē, “Agueda” mototrasē, tika dots starts pasaules čempionāta piektajam un Eiropas čempionāta trešajam posmam morokrosā. Uz starta kopā izgāja pieci latviešu motokrosisti – Pauls Jonass, Edvards Bidzāns, Kārlis Alberts Reišulis, Markuss Ozoliņš un Jēkabs Kubuliņš.

EMX125 klasē uz starta devās Markuss Ozoliņš, kurš pēc pirmajiem diviem Eiropas čempionāta posmiem, kas norisinājās Itālijā, ieņēma 12. vietu un Jēkabs Kubuliņš, kuram šogad šis ir pirmais Eiropas čempionāta posms. Pirmajā braucienā 40 sportistu konkurencē Ozoliņš, atpaliekot minūti un 21 sekundi, izcīnīja 12.vietu, bet Kubuliņam 16.vieta. Ātrākais bija kopvērtējuma līderis Noels Zanočs.

EMX250 klasē neveiksmīgs brauciens abiem latviešu sportistiem. Laika treniņos ceturtais bija Kārlis Alberts Reišulis. Pirmajā braucienā pēc pirmā apļa Reišulis bija 25.pozīcijā. Pēc otrā viņš spēja pakāpties jau uz 16.vietu, taču pēc trešā apļa Kārlis Alberts atkrita uz 35.vietu. Braucienu mūsu sportists noslēdza 30.vietā. Edvards Bidzāns laika treniņos bija 38.vietā, bet pirmajā braucienā pēc veiktiem trīs apļiem viņš izstājās. Pārliecinošu uzvaru svinēja Kas Valks, kurš tuvāko sekotāju apsteidza par 24 sekundēm.

MXGP klasē kvalifikācijā ātrākais bija četrkārtējais MXGP čempions Tims Gajsers, kuram 2,3 sekundes zaudēja Džefrijs Herlings. Pauls Jonass (“Standing Construct Honda MXGP team”), atpaliekot minūti un 44 sekundes, finišēja piektajā vietā. Jāatzīmē, ka trešajā aplī Pauls no ceturtās vietas bija atkritis uz astoto pozīciju. Sestajā aplī Jonass bija sestais, bet septītajā aplī mūsu sportists pakāpās uz piekto vietu. Čempionāta kopvērtējuma līderis Horhe Prado ("GasGas") ierindojās septītajā vietā.

Čempionāta kopvērtējumā līderis ar 223 punktiem ir Prado, kuram seko Gajsers (216) un Romēns Fevrē (182). Jonass ar 148 punktiem ir piektais.

Kvalifikācijas rezultāti:


, 2024-05-05 07:59, pirms 2 nedēļām
Kas ar Prado,ko tik zemu,kritiens bij vai kas ar viņu?
, 2024-05-05 10:00, pirms 2 nedēļām
Spāņu princim dubļi nepatīk,tamdēļ tik zemu-da i štrunts par viņu,liels prieks par Paulu-izcila stabilitāte šosezon-tā turpināt!
, 2024-05-05 10:22, pirms 2 nedēļām
Baigie dubļi bija,moči stiga iekšā...D
Pauls Jonass. Foto: @piclabphoto34
2

Jonasam avārija un 29. vieta MXGP posma kvalifikācijā

LETA. Latvijas motosportists Pauls Jonass sestdien pasaules motokrosa čempionāta Francijas "Grand Prix" kvalifikācijā MXGP klases sacensībās piedzīvoja avāriju pirmajā pagriezienā un izstājās, ierindojies 29. vietā.
Daniels un Bruno Lielbārži. Foto: WSC
3

Lielbārži PČ blakusvāģu motokrosā uzvar arī sezonas otrajā posmā

LETA. Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži svētdien Nīderlandē izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām otrajā posmā.
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com
3

Jonass ieņem devīto vietu Spānijas MXGP posmā, uzvar mājinieks Prado

Šodien MXGP čempionāta posmā Spānijā devīto vietu divu braucienu kopvērtējumā ieņēma latvietis Pauls Jonass, kuram devītā un desmitā vieta braucienos. Abos braucienos uzvarēja Horhe Prado, kurš arī kļuva par jauno kopvērtējuma līderi.