Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Pirmo uzvaru F1 karjerā izcīna Noriss

Pirmo uzvaru F1 karjerā izcīna Noriss
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

Pirmo uzvaru F1 karjerā Maiami trasē izcīnījis Lando Noriss, kurš vadībā nonāca pēc boksu apmeklējuma, ko "McLaren" pilotam sanāca veikt pēc drošības auto izbraukšanas trasē. Makss Verstapens atradās vadībā ilgu laiku, taču finišā bija spiests samierināties ar otro vietu. Trešo vietu sezonas sestajā posmā guva Šarls Leklērs.

Verstapens veica lielisku startu no pole position, kamēr viņa komandas biedrs Serhio Peress pirmajā līkumā iebrauca par ātru, nobloķēja riteņus un knapi spēja izvairīties no sadursmes ar konkurentiem, zaudējot vairākas pozīcijas. Leklērs noturēja otro vietu, bet situāciju izmantoja Oskars Piastri, apdzenot Karlosu Sainsu un nonākot jau ceturtajā vietā. Peress bija atkritis aiz Norisa, bet jau pirmajā aplī pacēlās uz piekto vietu. Niko Hilkenbergam izdevās apdzīt Lūisu Hamiltonu cīņā par septīto vietu, kamēr ļoti spraigu dueli aizvadīja "Alpine" piloti, daudzu līkumu garumā braucot cieši blakus viens otram.

Jau dažu apļu laikā Verstapens bija izveidojis pāris sekunžu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Piastri brauca cieši aiz Leklēra un ceturtajā aplī "McLaren" pilots veica apdzīšanu, paceļoties jau uz otro vietu. Sainss turpmākajos apļos brauca cieši aiz komandas biedra. Hamiltons septītajā aplī atguva septīto pozīciju, tad pieļāva kļūdu bremzējot un to zaudēja, bet vēlāk vēlreiz apdzina Hilkenbergu. "Haas" komandas braucēju 12. aplī apdzina arī Džordzs Rasels, bet drīz vien Hilkenbergs kā viens no pirmajiem devās pitstopā.

No vadošajiem braucējiem 17. apļa beigās pirmais boksos devās Peress, kuru jau kādu laiku vajāja Noriss, bet 19. aplī pēc jaunām riepām iebrauca Leklērs, kurš tobrīd bija netālu aiz Piastri un jau kādu laiku izveidojis pāris sekunžu pārsvaru pār Sainsu. Verstapens tikmēr stabili turpināja attālināties no sāncenšiem.

22. aplī Verstapens pieļāva kļūdu, noīsinot vienu no līkumiem un pa ceļam notriecot tur esošo stabiņu. Viņa priekšējais antispārns neizskatījās cietis. Tikmēr, lai savāktu atlūzas no trases, uz īsu brīdi tika nozīmēts virtuālās drošības mašīnas periods, pēc kā beigām līderis 23. apļa beigās iebrauca pitstopā.

28. aplī trasi nesadalīja Kevins Magnusens un Logans Sardžents, kā rezultātā "Williams" pilots ar aizmuguri ietriecās barjerā. Magnusens tika atzīts par vainīgu incidentā un saņēma desmit sekunžu sodu.

Tobrīd boksos no vadošajiem braucējiem vēl nebija pabijis tikai Noriss, kurš nonāca vadībā, bet tagad pēc riepu maiņas varēja saglabāt līderpozīciju. Lieliska notikumu attīstība "McLaren" pilotam! Viņa komandas biedrs Piastri kādu brīdi bija vadībā pirms tam, bet iebrauca pitstopā un atkrita aiz Leklēra. Peress tikmēr izmantoja drošības auto periodu, lai boksos iebrauktu otro reizi.

Pēc drošības mašīnas došanās boksos līderim Norisam sekoja Verstapens un Leklērs, Piastri bija ceturtais, bet tālāk brauca Sainss un Peress. Juki Cunoda tikmēr bija nokļuvis priekšā abiem "Mercedes" pilotiem un ieņēma septīto pozīciju.

Restartā Verstapens nonāca bīstami tuvu, bet saglabāja otro vietu. Pēc tam Noriss spēja palielināt pārsvaru. Sainss tikmēr mēģināja apdzīt Piastri, taču priekšā esošais pilots nepadevās, izspieda "Ferrari" pilotu ārpus trases un abu riteņi pat nedaudz saskārās. Tiesneši situāciju izmeklēja, bet Piastri par vainīgu neatzina. Hamiltons pa to laiku apdzina Cunodu cīņā par septīto vietu.

Piastri sacīkstes turpinājums nebija veiksmīgs. Sainss agresīvi mēģināja apdzīt sāncensi un līkumā ar aizmugurējo riteni uzslīdēja virsū "McLaren" priekšējam antispārnam, sabojājot konkurentam iespējas tikt pie labas pozīcijas. Piastri bija spiests doties boksos, kas viņu atmeta uz beigu daļu. Sainss sūdzējās, ka ir problēmas arī viņa mašīnai, jo zudis piespiedējspēks. Savukārt Noriss, kurš uz šo nedēļas nogali saņēma uzlabotu mašīnu, 15 apļus pirms finiša bija jau gandrīz četras sekundes priekšā Verstapenam.

Tuvojoties finišam, arvien vairāk kļuva skaidrs, ka Verstapenam pacīnīties par uzvaru neizdosies. Noriss attālinājās arvien tālāk un finišēja visiem priekšā, pārspējot sezonas līderi par vairāk nekā septiņām sekundēm. Leklērs guva trešo vietu, Sainss ieņēma ceturto, bet tālāk finišu sasniedza Peress un Hamiltons. Aiz viņiem sacensības noslēdza Cunoda un Džordžs Rasels, bet pēdējos punktus guva Fernando Alonso un Estebans Okons. "Alpine" izdevies tikt pie pirmā punkta sezonā.

Norisam šī ir pirmā uzvara F1 karjerā. Pēdējo uzvaru autosacīkstēs britu pilots izcīnīja 2018. gadā, kad vēl startēja "Formulā 2". Savukārt "McLaren" pēdējo F1 uzvaru bija guvusi 2021. gadā, kad Moncas posmā pirmais finišēja Daniels Rikjardo.

F1 čempionāts turpināsies pēc divām nedēļām, kad Imolas trasē 19. maijā norisināsies sezonas septītais posms - Emīlijas Romanjas GP izcīņa.

Maiami GP rezultāti:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv


, 2024-05-06 00:49, pirms 2 nedēļām
Aizieeeet Lando! 💯
, 2024-05-06 01:04, pirms 2 nedēļām
Pirmo reizi pēdējo divu gadu laikā kāds sacīkstes režīmā tiešām ir ātrāks par Red Bull. Jā, Lando paveicās ar SC, bet pēc SC došanās malā pārsvars pāri Maksi bija 0.1-0.2. sek aplī.
, 2024-05-06 01:13, pirms 2 nedēļām
Lai uzvarētu holandieti ir jābūt flāmu asinīm. Lendo burtiski lidoja. Sen nav bijušas šādas emocijas. Esmu neizsakāmi priecīgs. Pirmo reizi mūžā priecājos par Maku uzvaru. Visu cieņu Lendo 👏🇬🇧🥳
, 2024-05-06 01:14, pirms 2 nedēļām
Nepārspīlēsim pagājšgad Singapūrā McLaren arī bija ātrāki par RedBull.
, 2024-05-06 07:58, pirms 2 nedēļām
Super Lando.
Intrresantākā sacīkste šogad. Cīņas par visām pozīcijām. Cerams arī turpmākās sacīkstes būs ar lielāku intrigu nekā pirmie posmi.
, 2024-05-06 12:08, pirms 2 nedēļām
playthegame rakstīja: Pirmo reizi pēdējo divu gadu laikā kāds sacīkstes režīmā tiešām ir ātrāks par Red Bull. Jā, Lando paveicās ar SC, bet pēc SC došanās malā pārsvars pāri Maksi bija 0.1-0.2. sek aplī.
Paveicās? Kas traucēja pārējiem "sagaidīt" drošības mašīnu? Varbūt tomēr taktika un riepu saglabāšana sniedza šo iespēju?
, 2024-05-06 13:07, pirms 2 nedēļām
F1ksais rakstīja: Paveicās? Kas traucēja pārējiem "sagaidīt" drošības mašīnu? Varbūt tomēr taktika un riepu saglabāšana sniedza šo iespēju?
Bez drošības mašīnas, Noriss visticamak pēc riepu maiņas būtu 3. vai 4. Un grūti prognozēt kā izvērstos sacīkste. Drošības mašīnu nav iespējams prognozēt. Tas, protams, nemazina Norisa sasniegumu un lielisko sacīksti
, 2024-05-06 13:20, pirms 2 nedēļām
NorchaN rakstīja: Bez drošības mašīnas, Noriss visticamak pēc riepu maiņas būtu 3. vai 4. Un grūti prognozēt kā izvērstos sacīkste. Drošības mašīnu nav iespējams prognozēt. Tas, protams, nemazina Norisa sasniegumu un lielisko sacīksti
Kaut vai būtu 2. pēc riepu maiņas, bet noturēties astē diez vai varētu dēļ slipstrīma. Nez vai pareizi pateicu, bet nu dēļ tā, ka priekšējais tev atņem gaisu autiņam . Varbūt brīvā trasē Maksis būtu vienlīdz ātrs ar Lando, bet, ja tev visu laiku jābrauc sekundes distancē, tad labāk ir atkāpties līdz 3 sekundēm un saudzēt autiņu.
, 2024-05-06 14:40, pirms 2 nedēļām
Kas tad nu, kad nav tīrā gaisa, nemaz tik ātrs nav 🤡
Makss Verstapens. Foto: Joao Filipe/PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Verstapens uzvar Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā

LETA--AFP/DPA. "Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien Imolas trasē bija ātrākais Pirmās formulas (F1) pasaules čempionāta Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.
Ginters Steiners. Foto: Haas F1 Team
1

Bijušais komandas vadītājs Steiners iesūdz tiesā "Haas"

Iepriekšējais "Haas" vadītājs Ginters Steiners iesūdzējis tiesā savu bijušo komandu par viņam neizmaksāto komisijas naudu un viņa tēla pretlikumīgu izmantošanu mārketinga nolūkos.