Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Štolcermanis F-4 Itālijas čempionāta pirmā posma trešajā braucienā izcīna septīto vietu

Štolcermanis F-4 Itālijas čempionāta pirmā posma trešajā braucienā izcīna septīto vietu
Tomass Štolcermanis. Foto: KSP Reportages

LETA. Latvijas autosportists Tomass Štolcermanis svētdien Mizāno trasē izcīnīja septīto vietu "Formula 4" (F-4) Itālijas čempionāta pirmā posma trešajā braucienā, bet posma ieskaitē viņš bija astotais.

16 gadus vecais "Prema" komandas pilots Štolcermanis trešajā braucienā startēja kā 12. no sestās rindas, pirmajā aplī atkāpjoties pozīciju zemāk. Pēc pirmās drošības mašīnas Štolcermanis atguva pāris pozīcijas un 20 minūtes pirms sacīkšu beigām iekļuva pirmajā desmitniekā, bet vēl pēc piecām minūtēm bija jau devītais.

Pēc nākamās drošības mašīnas Latvijas autosportists sāka cīņu par astoto pozīciju un pēc vairākiem apdzīšanas manevru mēģinājumiem 12.aplī to arī ieguva. Trešo reizi sacīkstes laikā trasē dodoties drošības mašīnai, Štolcermanis bija jau septītais, bet noslēdzošajos pāris apļos viņš apdraudēja austrālieša Džanmarko Pradela ("US Racing") sesto pozīciju.

Pirmajā trijniekā finišēja trīs Štolcermaņa komandas biedri - arī trešajā braucienā nepārspēts bija brits Fredijs Sleiters, otrais bija ASV pārstāvis Alekss Pauels, bet trešo vietu ieņēma japānis Kīns Nakamura-Berta. No debitantiem Štolcermanis bija trešais aiz Pauela un Nakamuras-Berta.

Trešajā braucienā startēja 37 spēkrati.

Jau ziņots, ka piektdien Štolcermanis kvalifikācijas braucienos uzrādīja 10. un 15. ātrāko laiku, bet sestdien sacīkšu braucienos viņš bija devītais un astotais. Pirmajā braucienā latvietis pat uzrādīja ātrāko apļa laiku.

Februārī Štolcermanis "Prema" vienības sastāvā startēja "F-4 UAE" čempionāta Abū Dabī un Dubaijas posmos.

Itālijas F-4 čempionātā šosezon paredzēti septiņi posmi.

Šīs meistarsacīkstes ir bijušas starpposms ceļā uz Pirmo formulu (F-1) tādiem autosportistiem kā Lānss Strols, Lendo Noriss, Miks Šūmahers un Guaņju Džou.


, 2024-05-07 16:54, pirms 2 nedēļām
Tomass pēc sacīkstes saņēma 5 sekunžu sodu par sadursmes izraisīšanu un tika nobīdīts uz 14.vietu.
Makss Verstapens. Foto: Joao Filipe/PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Verstapens uzvar Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā

LETA--AFP/DPA. "Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien Imolas trasē bija ātrākais Pirmās formulas (F1) pasaules čempionāta Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.
Ginters Steiners. Foto: Haas F1 Team
1

Bijušais komandas vadītājs Steiners iesūdz tiesā "Haas"

Iepriekšējais "Haas" vadītājs Ginters Steiners iesūdzējis tiesā savu bijušo komandu par viņam neizmaksāto komisijas naudu un viņa tēla pretlikumīgu izmantošanu mārketinga nolūkos.