Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Bukmeikeri: Latvijas izlases izredzes iekļūt 1/4 finālā būtiski nav mainījušās

Rolands Eliņš

Bukmeikeri: Latvijas izlases izredzes iekļūt 1/4 finālā būtiski nav mainījušās
Foto: Matt Zambonin/IIHF

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta pirmajā nedēļas nogalē guva divas uzvaras divās spēlēs. Lai gan tiek pārdzīvots par diviem neiegūtajiem punktiem spēlēs pret Poliju un Franciju, totalizatora "Pafbet" eksperts un bukmeikers Toms Bergmanis norāda, ka statistiski izredzes uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā ir apmēram tādas pašas kā bija pirms čempionāta sākuma.

Latvijas izlase čempionāta sākumā tika izlikta favorītes statusā pirmajās trīs spēlēs, kas nemaz nav tik biežs gadījums. Piemēram, pirms gada PČ bija jāsāk ar spēlēm pret Kanādu, Slovākiju un Čehiju, un šajos mačos izdevās iegūt trīs punktus, ieliekot aizmetņus iespaidīgajam ceļam uz bronzas medaļām. Šoreiz bija spēles pret Poliju un Franciju, bet rītdien vēl sekos mačs pret Kazahstānu.

Maksimumu pirmajās divās spēlēs gan neizdevās paņemt, jo abās nācās spēlēt papildlaiku. Taču fakts ir tāds, ka šobrīd Latvijas izlase ar četriem punktiem ieņem otro vietu grupā, un spēlēs, kurās no Harija Vītoliņa vadītās izlases tika sagaidītas uzvaras, uzvaras arī tika gūtas.

"Latvijas izlase, iegūstot četrus punktus no iespējamajiem sešiem, ir saglabājusi apmēram tādas pašas iespējas iekļūt ceturtdaļfinālā kā bija prognozēts jau pirms PČ sākuma," līdzjutējiem aktuālu jautājumu par ceturtdaļfināla sasniegšanu komentēja "PafBet" bukmeikers Toms Bergmanis.

"Tāpat Latvijai ir pat nosacīti reālistiskas iespējas arī uzvarēt savā grupā (koeficients 21.00). Tādam notikumam šobrīd ir nepilnu 5% iespējamība," turpināja Bergmanis. "Latvijas izlasei spēlē pret Kazahstānu ir jāpaņem maksimālais punktu skaits un tad jau jācenšas dabūt pēc iespējas vairāk punktu no atlikušajām spēlēm. Uz papīra tiešie konkurenti būs Vācija un Slovākija, ar kurām tad, visticamāk, būs jāsadala 3. - 5. vieta apakšgrupā."

Vācija un Slovākija savstarpēju maču jau aizvadīja, un vācieši ielika spēcīgus pamatus savam ceļam uz ceturtdaļfinālu, uzvarot ar 6:4, tiesa, Vācijai pēc tam sekoja sakāve pret ASV (1:6), kamēr Slovākija pieveica Kazahstānu ar 6:2.

"Šobrīd pēc prognozēm un tirgus situācijas Vācijai ticamākais scenārijs varētu būt trešā vieta grupā, un tad Latvija ar Slovākiju sadalītu 4. un 5.vietu," skaidroja "Pafbet" hokeja eksperts. "Šobrīd Slovākijas izredzes uz izkļūšanu no grupas ir pat nedaudz sliktākas kā Latvijai. Tas, iespējams, ir tādēļ, ka slovāki jau ir aizvadījuši spēli pret vienu no tiešajiem konkurentiem (Vāciju) un zaudējuši. Bet Latvijai šādas spēles vēl tikai priekšā."

Mačā pret Kazahstānu "Pafbet" bukmeikeri Latviju izlikuši kā favorīti uz trim punktiem, tiesa, ne tuvu ne tādu favorīti, kurai jebkurš cits scenārijs kā vien uzvara pamatlaikā būs liela sensācija. Koeficients uz Latvijas uzvaru pamatlaikā ir 1.58, kamēr Kazahstānas iespējas sekot Polijas un Francijas pēdās un atņemt Latvijai vismaz punktu ir novērtētas ar koeficientu 2.38.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
SPORTLAND faktu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

  +1 [+] [-]

, 2024-05-13 16:46, pirms 3 nedēļām
Vēl pie tam ka 2 punktus pazaudējām

     [+] [-]

, 2024-05-13 18:32, pirms 3 nedēļām
un tas ir likumsakarīgi, jo pakāsām divus punktus spēlēs, kurās bija jāņem visi trīs, ja grib sapņot par tikšanu tālāk

  +1 [+] [-]

, 2024-05-13 18:53, pirms 3 nedēļām
Nu neko, vīri dabūs grauzt ledu katrā spēlē par iekļūšanu pleyofos. Izskatās ka Slovāki paņems ASV, līdz ar to būs vēl grūtāks, tai pat laikā interesantāks ceļš pēc medaļām

     [+] [-]

, 2024-05-14 10:41, pirms 3 nedēļām
Atkal tie bukmeikeri