Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Balceram pēc ceļgala savainojuma operāciju nevajadzēs

Balceram pēc ceļgala savainojuma operāciju nevajadzēs
Rūdolfs Balcers. Foto: AFP/Scanpix

2024. gada pasaules čempionātā Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kurš Šveices finālsērijas piektajā spēlē iedzīvojās ceļgala saišu savainojumā. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Balcers atklāja, ka operācija nebūs nepieciešama un rehabilitācija plānota sešu nedēļu garumā.

Rūdolfs Balcers arī sērijas piekto spēli sāka Cīrihes "Lions" pirmajā virknējumā kopā ar komandas rezultatīvākajiem spēlētājiem Denisu Malginu un Svenu Andrigeto, tomēr cīņa liepājniekam beidzās jau pirmās trešdaļas vidū. "Bijām savā zonā. Metiens pa vārtiem, ripa stūrī. Gāju pakaļ, spēka spēle, un mana kreisā kāja aizgāja aiz ķermeņa un atsitās pret bortu. Angliski to sauc par whiplash. Termins, kas vairāk saistīts ar kaklu, bet te tas pats efekts," stāstīja Balcers.

Balceram konstatēts ceļgala iekšējo saišu (MCL) sarāvums otrajā pakāpē. Ja būtu trešā un pārrautas saites, tad vajadzētu veikt operāciju, bet tagad būs nepieciešama sešu nedēļu rehabilitācija, norāda Balcers. Hokejists joprojām atrodas Cīrihē, kur pirmdien sāksies traumas ārstēšana. Plānots, ka Šveicē viņš uzturēsies vismaz pirmās divas rehabilitācijas nedēļas.

Balcers sacīja, ka ar šādu savainojumu sastapies jau trešo reizi karjerā, un, pēc viņa domām, šī ir vieglākā no trim reizēm.

Balcers pēc gūtās traumas vēl devās laukumā, jo drīz pēc tam laukuma saimnieki ieguva skaitlisko vairākumu. Taču uzreiz pēc iemetiena uzbrucējs veica nomaiņu un laukumā vairs neatgriezās. "Cerēju, ka varbūt nemaz nav tik traki. Adrenalīns, un pie sevis domā, ka gan jau nav tik traki. Trauma dīvaina tāpēc, ka uzreiz nekas nesāp. Aizgāju uz soliņu un sāku just, ka velkas kopā. Mēģināju kustināt. Izgāju vairākumā un uzreiz sapratu… Kāja ir nestabila, vispār nevari paslidot."

"Nonācu malā, dakteris paskatījās uz kāju un pateica, ka šovakar viss beidzies. Joprojām cerēju, ka nebūs tik traki. Spēlēju ar pretsāpju zālēm, un vakarā nejutos traki. Sapampis, nestabili, bet sāpes nav, ja neko nedari. Bet nākamajā rītā viss ceļgals bija diezgan sapampis," norādīja Balcers.

Iepriekš ar pretsāpju zālēm viņš spēlējis, jo sezonas laikā par sevi licis manīt gan otrs ceļgals, gan mugura. "Mazi sīkumi. Pretsāpju zāles tāpēc, lai spēles laikā nekas nesēž galvā," čempiona ikdienu atklāja Balcers.

Sērijas piektajā spēlē "Lions" uzvarēja ar 3:0, un otrdien Cīrihes klubs svinēja Šveices čempionu titulu, finālsērijā ar 4-3 pieveicot Ronalda Ķēniņa pārstāvēto "Lausanne".

Balcers regulārās sezonas 50 spēlēs sakrāja 38 punktus, bet 13 izslēgšanas cīņās viņa kontā četri vārti un četras piespēles. Finālsērijas trešajā spēlē Balcers rezultatīvi piespēlēja, bet ceturtajā mačā guva vārtus.

Latvijas izlasei gaidāmajā pasaules čempionātā nāksies iztikt bez uzbrucēja, kurš pirms gada veidoja bronzas komandas pirmo virknējumu. Pērn desmit spēlēs liepājnieka kontā deviņi punkti. Iepriekš Balcers spēlējis arī 2018., 2019. un 2022. gada pasaules čempionātos, visos trīs būdams izlases rezultatīvākais spēlētājs.

Balcers bija rezultatīvākais arī Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. No 29. augusta līdz 1. septembrim Rīgā notiks 2026. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs, kurā Latvija spēkosies pret Franciju, Slovēniju un Ukrainu. Ja rehabilitācija noritēs plānotajā tempā, Latvijas valstsvienības kreklā būs redzams arī Balcers.


Elvis Merzļikins, Oskars Cibuļskis un divu vārtu autors Fabians Seterlunds. Foto: IIHF
155

Vītols debitē, Latvija pēc atspēlēšanās 26 sekundēs sabrūk pret Zviedriju

Otro neveiksmi pēc kārtas pasaules čempionātā piedzīvojusi Latvijas hokeja izlase, kas ar 2:7 atzina Zviedrijas hokejistu pārākumu. Vēl otrās trešdaļas sākumā latviešiem izdevās atspēlēt divus vārtus un panākt neizšķirtu, bet tās vidū pusminūtes laikā zviedri ieguva jau trīs vārtu pārsvaru, nokārtojot uzvaru.
Mirklis pēc Pavola Regendas vārtu guvuma pirmās trešdaļas pašās beigās. Foto: PressFocus/SIPA/Scanpix
1

Slovāki iedzeļ pirmās trešdaļas pēdējās sekundēs un tuvinās ceturtdaļfinālam

Soli tuvāk iekļūšanai pasaules meistarsacīkšu ceturtdaļfinālā spēra Slovākijas hokejisti, kuri krietni augstvērtīgāk nekā pretinieki izmantoja savas iespējas un ar 4:2 pārspēja Francijas komandu.
Zviedri svin Rasmusa Dālina vārtu guvumu. Foto: Darko Vojinovič/AP/Scanpix
1

Vārtu eksplozija un "Tre Kronor" revanšs: zviedru preses reakcija

Latvijas un Zviedrijas hokejistu spēkošanās sestdien, 18. maijā, bija otrā plašāk aplūkotā tēma sporta presē. Lielāko uzmanību piesaistīja karstā laika radītās problēmas Gēteborgas pusmaratonā – 40 skrējēji saļima, diviem radās problēmas ar sirds darbību.