Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Mūs neapturēs" - grupa Astro'n'out velta dziesmu Latvijas izlases gaitām PČ

"Mūs neapturēs" - grupa Astro'n'out velta dziesmu Latvijas izlases gaitām PČ
Foto: LHF

Grupa Astro’n’out veltījusi dziesmu Latvijas hokeja izlases gaitām pasaules čempionātā hokejā, informē federācija. Dziesma “Mūs neapturēs” ir šogad radīta versija latviešu valodā 2021. gada pasaules čempionāta hokejā oficiālajai dziesmai “For Glory and Joy”.


Pirms trim gadiem grupa “Astro’n’out” radīja 2021. gada pasaules čempionāta oficiālo dziesmu “For Glory and Joy”. Šopavasar grupas dalībnieki pārsteiguši ar dziesmas versiju latviešu valodā – “Mūs neapturēs”. Dziesma pirmo reizi Arēnā Rīga izskanēs 3. maijā pirms Latvijas un Norvēģijas izlašu pārbaudes spēles.

“Mēs ceram, ka pielikām mazu pilienu iedvesmas mūsu hokeja izlasei ar dziesmu “For Glory and Joy”, savukārt izlase ar pērnā gada panākumiem iedvesmoja mūs un visu Latviju ticēt saviem spēkiem un tiekties uz arvien lielākiem mērķiem. Jūtam, ka šis panākums nemanāmi atstāja pēdas mūsu visu pašapziņās, un arī mūsu Arēnas koncerts bija turpinājums mūsos šai “latvieši var” sajūtai,” komentē grupas soliste Māra.

“Prieks par pārsteigumu, ko mūsu hokejistiem un faniem sagādājusi grupa “Astro’n’out”. Zinām, ka līdzjutējiem patīk, ka arēnā tiek atskaņotas dziesmas latviešu valodā. Ja dziesma “For Glory and Joy” bija veltīta ikvienam hokeja draugam un līdzjutējam visā pasaulē, tad ar šo dziesmu tiek cildināti tieši mūsu puiši,” atzina LHF prezidents Aigars Kalvītis.

“Dziesmas teksts tapis iedvesmojoties no mūsu labāko izlases spēlētāju spilgtajām karjerām. Viņi ir pierādījuši, ka cilvēka potenciāls vislabāk īstenojas tad, kad gribasspēks, spīts un talants savienojas ar apbrīnojamām darba spējām un mīlestību pret savu valsti. Vienlaikus tas ir aicinājums visiem jaunajiem sportistiem ticēt sev un saviem sapņiem. Uzvarot sevi var uzvarēt arī jebkuru pretinieku! Sekosim līdzi mūsu izlases gaitām Čehijā un turēsim īkšķus ticot, ka bronza ir tikai sākums!” komentē Astro'n'out.

Dziesmas “Mūs neapturēs” teksta video veidojusi Līva Jākobsone. Video izmantoti Kristapa Mozgira videomateriāli un Latvijas Hokeja federācijai iesūtītie fanu video no izlases sagaidīšanas ceremonijas. Dziesmas teksta latviešu valodā autori ir Māra Upmane-Holšteine un Arnis Račinskis, mūziku radījuši grupa Astro'n'out, Arnis Račinskis, DJ Rudd un Andis Ansons.

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv/lv/article/7765/astr...


, 2024-05-03 13:43, pirms 2 nedēļām
Un cik no visiem dziesmiņas radītājiem arī domā, ka Latvijas hokeja izlases rezultatīvākais spēlētājs ir Artūrs Žagariņš?
, 2024-05-03 14:15, pirms 2 nedēļām
Artūrs Žagariņš MVP. Never forget
, 2024-05-03 14:39, pirms 2 nedēļām
Visi daivai arēna dziediet šo dziesmu!!!
, 2024-05-03 14:40, pirms 2 nedēļām
Klips tāds hohmīgi sentimentāls,jeb sentimentāli hohmīgs,Māra,gan līmenī,kā vienmēr
, 2024-05-03 14:52, pirms 2 nedēļām
LTpirags rakstīja: Klips tāds hohmīgi sentimentāls,jeb sentimentāli hohmīgs,Māra,gan līmenī,kā vienmēr
Jums Lietuvā ir arī kaut kas līdzīgs? Varbūt kāds leišu 'astronauts'' par basketbolu ir kaut ko izspridzinājis.
, 2024-05-03 15:16, pirms 2 nedēļām
Ļoti forša dziesma sanākusi!
, 2024-05-05 09:07, pirms 2 nedēļām
Latvieši jau vairs nezin, kāds viņiem karogs.
Elvis Merzļikins, Oskars Cibuļskis un divu vārtu autors Fabians Seterlunds. Foto: IIHF
142

Vītols debitē, Latvija pēc atspēlēšanās 26 sekundēs sabrūk pret Zviedriju

Otro neveiksmi pēc kārtas pasaules čempionātā piedzīvojusi Latvijas hokeja izlase, kas ar 2:7 atzina Zviedrijas hokejistu pārākumu. Vēl otrās trešdaļas sākumā latviešiem izdevās atspēlēt divus vārtus un panākt neizšķirtu, bet tās vidū pusminūtes laikā zviedri ieguva jau trīs vārtu pārsvaru, nokārtojot uzvaru.
Mirklis pēc Roberta Mamčica vārtu guvuma. Foto: Matt Zambonin/IIHF
4

Mamčics: "Mums vēl ir iespēja iekļūt ceturtdaļfinālā"

LETA. Latvijas valstsvienības pieļautās kļūdas mačā ar Zviedriju veiksmīgi izmantoja pretinieki, lai gūtu pārliecinošu uzvaru, pēc spēles secināja Latvijas hokejists Roberts Mamčics.
Elvis Merzļikins. Foto: Guntis Lazdāns/LHF
18

Vārtos pret Zviedriju stāsies Merzļikins, uz rezervistu soliņa - Vītols

Pirms šīs pēcpusdienas spēles pasaules čempionātā pret Zviedriju Latvijas hokeja izlases treneru korpuss izšķīries par vārtu drošības uzticēšanu Elvim Merzļikinam. Savukārt kā otrais vārtsargs pieteikts Ēriks Vītols, atstājot Kristeru Gudļevski tribīnēs.