Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2986, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Kukša: "Mums trūkst pieredzes izšķirošos brīžos iemest un pieņemt pareizos lēmumus"

Kukša: "Mums trūkst pieredzes izšķirošos brīžos iemest un pieņemt pareizos lēmumus"
Foto: Latvijas Handbola federācija.

Pēc vakar izbraukumā piedzīvotā zaudējuma otrajā spēlē un arī spēļu kopsummā 2026. gada Eiropas handbola meistarsacīkšu priekškvalifikācijā Luksemburgai Latvijas handbola izlases kapteinis un vārtsargs Edgars Kukša atzina, ka komandai ļoti trūkst pieredzes izšķirošs brīžos iemest un pieņemt pareizos lēmumus. Savukārt Latvijas izlases treneris Arnolds Straume norādīja uz vājo aizsardzību spēles sākumā, kas ļāvis pretiniekiem "ieskrieties" un sajust pārleicību.

Iepriekš ziņojām, ka 2026. gada Eiropas handbola meistarsacīkšu priekškvalifikācijas barjera pārāk augsta izrādījusies Latvijas valstsvienībai, kura vakar izbraukumā izsēja dažas dienas iepriekš Valmierā sakrāto septiņu vārtu pārsvaru, ar 28:36 otrajā spēlē un 60:61 summā kapitulējot Luksemburgai.

“Visai komandai ļoti sāpīgs zaudējums. Ir grūti aprakstīt situāciju. Jau pirmajā puslaikā izdarījām tik daudz kļūdu, slikti spēlējām aizsardzībā un bija spēle individuāli. Nedrīkst teikt, ka komanda nebija gatava un nedomāja par +7. Cīnījāmies, taču kļūdas pievīla. Otrajā puslaikā uzlabojām spēli, pretinieki kļūdījās, pārliecības bija, bet pieredze izšķirošos brīžos iemest vārtos un izdarīt pareizos lēmumus mums ļoti trūkst,” tā par komandas sniegumu Latvijas izlases kapteinis un vārtsargs Edgars Kukša.

Spēles iznākumu komentē arī Latvijas izlases treneris Arnolds Straume: “Mēs zinājām, ka pats svarīgākais ir spēles pirmās desmit minūtes, kurās nedrīkstējām pretiniekam ļaut ieskrieties. Aizsardzībā nospēlējām ļoti slikti un ļāvām viņiem sajust, ka var mūs uzvarēt, bet pēc tam jau vairs nespējām glābt situāciju. Nav attaisnojuma ne treneriem, ne spēlētājiem. Ir ļoti žēl, taču jādzīvo tālāk. Nespēlējam handbolu pēdējo dienu.”

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija


, 2024-01-15 12:48, pirms 5 mēnešiem
Savākuši nesaprotamu treneri, nosauciet, ko viņš pirms tam ir trenējis - noteikti tikai jauniešus, tad, ja jau komanda tik jauna un zaļa, tad , lūdzu, pašmāju speciālistu, kurš zina tos, ja jau Banki līmenis nav - tad nav jēgas, Vikštrēms bija daudz labāaks, par Uščinu vispār klusējam... Un vispār federācijā pēdējos gadus ir totāla nesaprotamība, klusums un bardaks - daaudzi nebrauc uz izlasi - paši ziniet, kurš ir galvenais nebraucējs. Komunicēt soc.tīklos nav iespējams, ir Facebook lapa kur visus kritiskos komentus momentā izdzēš! Izmēzt šitos liekēžus, lai handbols tikai iegūtu1
, 2024-01-15 12:52, pirms 5 mēnešiem
Šobrīd par Latvijas handbola un futbola līmeni grūti pateikt kaut ko labu...
, 2024-01-15 15:27, pirms 5 mēnešiem
Kukša , tātad pietrūkst prātiņa.....
, 2024-01-15 18:12, pirms 5 mēnešiem
Oj, atradās lielie eksperti. Smiekli nāk. Junioru izlase spēlē pret vīriešu izlasi. Ja jūs būtu eksperti, tad redzētu, ka izlasē spēlī 20 gadīgi džeki, tā kā Lv spēlētājiem tendence ir pieaugot pēc 25, tad ko jūs gribat no 16,17 un 20 gadīgiem džekiem.
, 2024-01-16 03:46, pirms 5 mēnešiem
Kāpēc Toļiks klusē? kKur viņš publicējas tagad?
, 2024-01-16 03:48, pirms 5 mēnešiem
sport80 rakstīja: Oj, atradās lielie eksperti. Smiekli nāk. Junioru izlase spēlē pret vīriešu izlasi. Ja jūs būtu eksperti, tad redzētu, ka izlasē spēlī 20 gadīgi džeki, tā kā Lv spēlētājiem tendence ir pieaugot pēc 25, tad ko jūs gribat no 16,17 un 20 gadīgiem džekiem.
tātad šiem džekiem jāspēlē junioru izlasē, jautājums - kāpēc pieaugušie negrib spēlēt šajā izlasē?
, 2024-01-16 09:50, pirms 5 mēnešiem
ilinens rakstīja: Kāpēc Toļiks klusē? kKur viņš publicējas tagad?
Jo ir interešu konflikts, ar LHF Valdes knaru šturmē handbola podkāstu, laikam rokā šamējiem nekodīs.
, 2024-01-16 09:59, pirms 5 mēnešiem
ilinens rakstīja: tātad šiem džekiem jāspēlē junioru izlasē, jautājums - kāpēc pieaugušie negrib spēlēt šajā izlasē?
Kurš pieaugušais ar darbu/ģimeni var izbrīvēt laiku lai uzspēlētu, ja par to pat nemaksā?
, 2024-01-17 01:33, pirms 5 mēnešiem
lauku_avize rakstīja: Kurš pieaugušais ar darbu/ģimeni var izbrīvēt laiku lai uzspēlētu, ja par to pat nemaksā?
Tiem, kas ārzemēs spēlē, tur taču maksā! Ja šitā tās lietas notiek un LV federācija neko nedara, lai kaut ko izmainītu un uzlabotu, tad handbola saimniecībā totāls bardaks. Kam tas ir izdevīgi? Tagad izgāšanās un atkal klusums, un turpināsies zāģi un kritums?!
Itālijas valstsvienības handbolisti pēc pasaules meistarsacīkšu finālturnīra sasniegšanas. Foto: Federazione Italiana Giuoco Handball (FIGH)

Baltiešiem bezierunu zaudējumi PČ atlases pēdējā kārtā, Itālijai pirmais finālturnīrs 21. gadsimtā

Nākamā gada pasaules handbola meistarsacīkšu kvalifikācijas pēdējā kārtā tika apstādinātas Lietuvas un Igaunijas valstsvienības, savukārt lielu sasniegumu paveica Itālijas komanda, kura abās kaujās pieveica Melnkalnes izlasi, kādu no divu veidu lielajiem finālturnīriem sasniedzot trešo reizi vēsturē.
Latvijas handbola izlase pēc spēles pret Franciju. Foto: LHF.

Izlases spēlētāja Prūse: "Šādā līmenī šobrīd un tuvākajā nākotnē neesam spējīgas konkurēt"

Pēc svētdien piedzīvotā zaudējuma titulētajai Francijas izlasei Latvijas handbola izlases spēlētāja Patrīcija Elizabete Prūse atzina, ka šādā līmenī šobrīd un tuvākajā nākotnē Latvijas izlases spēlētājas nav spējīgas konkurēt. Savukārt komandas vārtsardze un kapteine Sabīna Vengra norādīja, ka šī kvalifikācija bijusi ļoti smaga, gan fiziski, gan morāli.
Latvijas un Francijas handbolistes. Foto: Latvijas Handbola federācija
14

Francija pasniedz vēl vienu mācībstundu Latvijas handbolistēm – 53:9

Latvijas handbola valstsvienība šā gada Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas sacensības pabeidza ar vēl vienu pamatīgu sakāvi (9:53) pret pašreizējo olimpisko un pasaules čempioni Franciju.