Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Latvijas U17 un U19 izlases uzzinājušas pretiniekus EČ kvalifikācijā

Latvijas U17 un U19 izlases uzzinājušas pretiniekus EČ kvalifikācijā
Andrejs Gluščuks. Foto: LFF

Piektdien, 3. maijā, Nionā, Šveicē notika kvalifikācijas grupu izlozes nākamajiem UEFA Eiropas čempionātiem U-17 un U-19 vecuma grupās. Jaunākajā grupā ir jauns kvalifikācijas formāts, kas nodrošinās vairāk starptautisku spēļu jaunajiem futbolistiem.

2024./2025. gada UEFA Eiropas U-17 čempionāta kvalifikācija

Kvalifikācijas stadijā būs divas kārtas. Pirmā kārta notiks 2024. gada rudenī, bet otrā kārta notiks 2025. gada pavasarī. Tāpat kā līdz šim, abas kārtas tiks aizvadītas mini turnīru formātā vienā valstī.

Pirmajā kārtā visas 54 izlases salozētas 14 grupās pa četrām vai trim komandām. Pēc pirmās kārtas 28 labākās izlases tiks kvalifikācijas otrās kārtas A līgā, bet pārējās 26 izlases otrajā kārtā sacentīsies ar sev līdzvērtīgiem pretiniekiem B līgā. Plašāk par jauno kvalifikācijas formātu var lasīt šeit.

Ņemot vērā pēdējo četru U-17 izlašu ciklu rezultātus, visas 54 UEFA valstsvienības pirms izlozes tika izsētas četros grozos. Pirmajā grozā bija kontinenta spēcīgākās komandas, ceturtajā - vājākās. Latvijas izlase piecu gadu griezumā nopelnījusi vietu trešajā grozā līdzās tādām komandām, kā Somija, Baltkrievija, Velsa, Rumānija, Gruzija, Bulgārija, Kipra, Ziemeļīrija, Melnkalne, Luksemburga, Kosova, Albānija un Ziemeļmaķedonija.

Izlozē noskaidrojās, ka Andreja Gluščuka vadītā Latvijas U-17 izlase kvalifikācijas pirmajā kārtā samēros spēkus ar Angliju, Zviedriju un Maltu. Šīs grupas divu pirmo vietu ieguvējas otrajā kārtā kvalificēsies A līgai, bet pārējās komandas 2025. gada pavasarī spēlēs B līgā.

2024./2025. gada UEFA Eiropas U-19 čempionāta kvalifikācija

Arī U-19 Eiropas čempionātā kvalifikācijas stadijā būs divas kārtas. Vispirms 52 Eiropas izlases rudenī aizvadīs kvalifikācijas kārtu, un 27 labākās izlases kvalificēsies Elites kārtai, kas notiks nākamā gada pavasarī. Kvalifikācijas kārtā katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī labākā 3. vietu ieguvēja kvalificēsies Elites kārtai.

Latvijas U-19 izlase pēdējo četru kvalifikācijas turnīru kopsummā bijusi 27. sekmīgākā izlase Eiropā, tāpēc šajā izlozē bija izsēta prestižajā otrajā grozā, tiekot pie diviem nomināli vājākiem pretiniekiem grupā.

Izloze lēma, ka Viktora Dobrecova vadītā komanda šoruden par ceļazīmēm uz Elites kārtu cīnīsies ar Slovākiju, Ziemeļmaķedoniju un Luksemburgu.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17537/latvijas...


Arturs Gaidels. Foto: LFF

LFF ģenerālsekretārs arī turpmākos četrus gadus būs Gaidels

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde 10. maija sēdē apstiprinājusi sadarbības turpināšanu ar līdzšinējo LFF ģenerālsekretāru Arturu Gaidelu. Darba attiecības ar viņu tiek pagarinātas uz nākamajiem četriem gadiem.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
43

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
13

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.