Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

''Euro 2024'' paskaidrojumus no tiesnešiem varēs prasīt tikai izlašu kapteiņi

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Euro 2024'' paskaidrojumus no tiesnešiem varēs prasīt tikai izlašu kapteiņi
Gerets Sautgeits un Harijs Keins. Foto: AP/Scanpix

LETA--AP. Šī gada Eiropas čempionātā futbolā paskaidrojumos no tiesnešiem varēs prasīt tika izlašu kapteiņi, liecina Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) rekomendācijas.

Gadījumā, ja pie tiesneša ar apvainojumiem un strīdiem vērsīsies kāds cits spēlētājs, viņš varēs saņemt dzelteno kartīti. Ja izlases kapteinis ir vārtsargs un viņš atradīsies tālu no pārkāpuma vietas, skaidrojumu pieprasīšanai varēs nominēt kādu no laukuma spēlētājiem.

UEFA tiesnešu komitejas vadītājs Roberto Rozeti uzsver, ka tas veicinās labas attiecības starp visām spēlē iesaistītajām pusēm. "Kapteinis ir atbildīgs par to, lai viņa komandas biedri ciena tiesnesi, ietur distanci un neielenc viņu," saka Rozeti.

Tiesnešu kolēģija arī pauž gatavību detalizētāk skaidrot lēmumus, tajā skaitā tos, kuri tiks pieņemti ar VAR sistēmas palīdzību.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Izmantotie resursi:
LETA