Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvijas un Vācijas juniores dalīs 9. vietu pasaulē

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas un Vācijas juniores dalīs 9. vietu pasaulē
Latvijas junioru izlases florbolistes. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien Somijas pilsētā Lahti noslēgsies pasaules čempionāt florbolā sieviešu U19 izlasēm. Kā pirmās laukumā jau pulksten 10.00 dodies Latvijas un Vācijas jaunās florbolistes, lai savstarpējā cīņā noskaidrotu, kurai no šīm valstsvienībām pienāksies 9. vieta pasaulē, bet kurai būs jāsamierinās ar 10. pozīciju.

Pasaules čempionāts startēja pirms četrām dienām. Latvijas izlase to sāka ar maču pret titulēto Šveices valstsvienību. Jau pirmajā periodā mūsu meitenes nonāca zaudētāju lomā ar 0:4, faktiski zaudējot izredzes uz sev labvēlīgu rezultātu. Goda vārtus latviešu labā guva Katrīna Dārta Kārkliņa, bet par labāko spēlētāju Latvijas izlasē atzina vārtsardzi Esteri Elbreti, spēles otrajā pusē atvairīja 16 no 18 pretinieču metieniem. 9. maijā latvietes mērojās spēkiem ar savām vienaudzēm no Slovākijas. Pēc diviem periodiem rezultāts vēl bija neizšķirts (3:3), bet pēdējā trešdaļā slovākietes guva piecus bezatbildes vārtus un varēja svinēt uzvaru ar 8:3, turklāt bija nodrošinājušas sev vismaz sesto vietu pasaulē. Labākās spēlētājas balvu Latvijas komandā saņēma Marta Reke, kura izcēlās ar diviem rezultatīviem raidījumiem. Katrīnas Dārtas Kārkliņas kontā divas uzbrukumu noslēdzošās piespēles. Aizvakar vēlu vakarā latvietēm bija mačs pret apakšgrupas spēcīgāko izlasi - Čehijas valstsvienību. Lai arī spēles rezultātu atklāt izdevās tieši mūsu meitenēm (1:0), galarezultātā tika piedzīvota sagrāve ar 2:16. Labākās spēlētājas balvu mūsu komandā saņēma Elīna Dīce, kura ar 2 (1+1) punktiem bija arī rezultatīvākā.

Vakar sākās izslēgšanas spēles. Tajās mūsu juniores par 7.vietu pasaulē mērojās spēkiem ar Dānijas jaunajām florbolistēm. Latvietēm ne pārāk labi padevās mača pirmā puse, viņas pat nokļuva iedzinējās ar 1:4.Spēles turpinājumā latvietes sekmīgi atspēlējās un pēdējās trešdaļas sākumā pat atjaunoja neizšķirtu rezultātu - 4:4. Atlikušajā laikā pretinieces izmantoja skaitlisko pārsvaru un sagādāja mūsu florbolistēm sāpīgu zaudējumu ar 4:5. Par labāko spēlētāju tika atzīta pirmo vārtu autore Madlēna Rozīte, divus vārtus guva Marta Reke, bet rezultatīvākā ar trim piespēlēm bija Elīna Dīce.

Vācijas junioru izlase šo pasaules čempionāta finālturnīru sāka B divīzijā, kur apakšgrupā tai bija ievērojami vājākas pretinieces. Pirmajā mačā vācietes ar 12:1 sakāva austrālietes, pēc tam ar 3:1 pieveica jaunzēlandietes, kā arī ar 9:1 uzvarēja Singapūras izlasi. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Vācijas valstsvienība tikai pagarinājumā ar 3:4 atzina Norvēgijas komandas pārākumu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...