Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Somija centīsies gāzt Zviedriju no čempionu troņa, tiešraides TV4

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Somija centīsies gāzt Zviedriju no čempionu troņa, tiešraides TV4
Līdz pasaules čempionāta finālam pārliecinošāko sniegumu demonstrējusi Latvijas valstsvienība, foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionātā sievietēm, kas norisinās Singapūrā, klāt čempionāta noslēdzošā spēļu diena, kad tiks sadalītas medaļas un noskaidrotas čempiones. Gan cīņu par bronzu, gan arī zelta maču video tiešraidē būs iespējams vērot arī TV4 kanālā.

Vispirms gan laukumā dosies Polijas un Slovākijas izlases, lai trešo čempionātu pēc kārtas sadalītu 5.vietu pasaulē. Divos iepriekšējos čempionātos pie uzvarām tikusi Polija, kas 2021. gadā uzvarēja ar rezultātu 4:3, uzvaras vārtus mača 56. minūtē gūstot Justīnai Krživakai. Savukārt 2019. gada čempionātā izdevās triumfēt ar 8:4, kad trīs vārtu guvumi bija Zuzannas Krživakas rēķinā. Vēl vienu reizi komandas savā starpā spēkojās 2015.gada čempionātā, kad mačā par septīto vietu ar 2:0 pārākas bija polietes. Šajā čempionātā stabilāk spēlēja slovākietes, kuras arī tika pie 5:3 uzvaras savstarpējā spēlē, kad komandas cīnījās grupu turnīra spēlē. Polietēm lielas grūtības radās kvalifikācijas kārtas mačā, kad viņas cīņas izskaņā izglābās no divu vārtu deficīta un ar 4:3 pieveica Vāciju. Tikmēr mačā par 5. līdz 8. vietu komanda ar 7:3 tika galā ar dānietēm, lielā mērā pateicoties sāncenšu daudzajiem noraidījumiem. Tikmēr slovākietes gana komfortabli tika pie uzvarām spēlēs pret nomināli vājākām komandām, lieki netērējot spēkus cīņas, kur pretinieces bija objektīvi spēcīgākas. Slovākijas izlases līdere šajā čempionātā ar 8 (6+2) punktiem ir Paulina Hudakova, kamēr rezultatīvākā Polijas izlases rindās ir Malvina Zagorska ar 7 (5+2) punktiem.

Šveices izlasei neizdosies atkārtot 2015.gada panākumu, kad tieši Singapūrā tika izcīnītas vienīgās zelta medaļas. Kāju viņām priekšā aizlika nevienas citas kā florbola modes noteicējas no Zviedrija. Cīņā par bronzu jātiekas ar ierastajām pretiniecēm šajā turnīra stadijā Čehiju, ar kuru pasaules čempionātos kopumā nūjas krustotas 11 reizes, tiekot pie deviņiem panākumiem. Bronzas finālos šis būs jau sestais duelis. Pirms diviem gadiem šveicietes bija pārākas ar 5:2, kamēr Čehijas izlasei šajā turnīra stadijā vienīgo reizi izdevies triumfēt 2011.gada turnīrā, uzvarot ar 3:2. Šveices izlases kapteine Izabella Geriga pirms pēdējās spēļu dienas ar 15 (9+6) punktiem ir turnīra ceturtā rezultatīvākā florboliste, kamēr 18 gadus jaunā čehu pasaules čempionātu debitante Anna Bručkačova ar 12 (7+5) punktiem noslēdz rezultatīvāko spēlētāju desmitnieku. Spēles sākums pulksten 10:00 un mača video tiešraide arī TV4 kanālā.

Tikmēr saldajā ēdienā arī šoreiz sacentīsies Somijas un Zviedrijas izlases. Iepriekšējo spēļu bilance pasaules čempionātos ir nospiedoši pārāka Zviedrijai, kas uzvarējusi 12 no 13 savstarpējām speļēm, vienīgo zaudējumu (1:2) piedzīvojot 2007. gada pasaules čempionāta grupu turnīrā, vēlāk reabilitējoties finālā. Visos sešos finālos, kad abas izlases tikušās savā starpā, pārākas bijušas tieši zviedrietes, kuras kopumā pasaules čempionātā uzvarējušas jau 50 cīņas pēc kārtas. Tomēr pēdējie trīs fināli bijuši ļoti spraigi, kuros ar 60 minūtēm uzvarētāju noteikšanai bijis par maz – 2015.gada čempionātā Zviedrija uzvarēja ar 5:4 pēcspēles metienu sērijā, bet pēc diviem gadiem somietes “bullīšos’ zaudēja ar 5:6. Šveicē notikušajā pasaules čempionātā 2019. gadā izlases satikās jau pusfinālā, bet pirms diviem gadiem Zviedrijā mājinieces izcīnīja 4:3 uzvaru spēles papildlaikā. Pirms šī turnīra izlases aizvadīja divas savstarpējās spēles EuroFloorball turnīra ietvaros, abās uzvarot somietēm, kas viņām ar optimismu ļauj cerēt, ka šodien beidzot varenā Zviedrija var tikt gāzta no troņa. Aktuālo čempionu rezultatīvākā spēlētāja turnīrā ir Vilma Johansone ar 19 (12+7) punktiem, kamēr somu dvīņu māsas Vēra (11+7) un Ona (7+11) Kaupi iekrājušas pa 18 punktiem. Arī šīs spēles video translācija pulksten 13:00 TV4 kanāla tiešraidē.

Pasaules florbola čempionāts, 9. spēļu diena

LaiksFāzeSpēle
04:00Par 7.vietuLatvija – Dānija
07:00Par 5.vietuPolija – Slovākija
10:00Par 3.vietuŠveice – Čehija
13:00FinālsZviedrija - Somija