Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Latvijas Brazīļu Džiu - Džitsu sportistiem panākumi "Nordic Open" sacensībās Zviedrijā

Latvijas Brazīļu Džiu - Džitsu sportistiem panākumi "Nordic Open" sacensībās Zviedrijā
Foto: Rīga Grappling Club

No 16. līdz 17.martam Zviedrijā risinājās "Nordic Open Championship 2024" čempionāts Brazīliešu Džiu – Džitsu, kurā piedalījās vairāk nekā 1600 dalībniekus no 30 valstīm, tajā skaitā arī Latvijā.

Latviju šajās meistarsacīkstēs pārstāvēja “Rīga Grappling Club” sportisti deviņu cilvēku sastāvā, pārvedot mājās 4 zelta, 2 sudraba un 1 bronzas medaļu. Komandu vērtējumā Latvijai šajās sacensībās 2. vieta.

Vladimirs Rimkēvičs (Purple/Adult/-76kg) aizvadīja trīs tehniskas cīņas, visās izcīnot pārliecinošas uzvaras, kas atnesa zelta medaļu.

Andrejs Zubaničs (Blue/Master 1/-82.3kg) aizvadīja divas cīņas, abās uzvarot pēc punktiem, rezultātā iegūta zelta medaļa.

Dins Deivids Kalniņš (Purple/Adult/-88.3kg) aizvadīja divas spraigas cīņas, abas uzvarēja pielietojot sāpju paņēmienu uz roku ("armbar"), un arī viņam 1. vieta savā divīzijā.

Dainis Barkāns (Black/Master 2/-94.3kg) aizvadīja tikai vienu cīņu, kurā guva pārliecinošu panākumu pēc punktiem pār sportistu no Zviedrijas, kļūstot par “Nordic Open” čempionu.

Alīna Dubosa (Purple/Adult/-64kg) tiekot finālā cīnījās ar Zviedrijas atlēti par čempionāta zelta medaļu, taču pēc punktiem piekāpās pretiniecei un palika otrā.

Jānis Tilibs (Brown/Adult/-88.3kg) aizvadīja divas cīņas, pirmo uzvarot ar žņaugšanas paņēmienu, taču fināla cīņā zaudēja un izcīnīja 2.vietu.

Bayram Charyyev (Blue/Master 1/-70kg) pirmo cīņu zaudēja, bet otrajā cīņā pārliecinoši uzvarēja pēc punktiem un ieguva bronzas medaļu.

Emīls Mamajs (White/Adult -88.3kg) kategorijā aizvadīja četras cīņas, divās cīņās izcīnīja uzvaras, bet nākamajās divās piekāpās pēc punktiem.

Valērijs Acuta (Brown/Master -76kg) cīnījās 1/4 finālā ar sportistu no Zviedrijas, kurš izrādījās pārāks šajā cīņā.

Izmantotie resursi:
Brazīlijas džiu džitsu (jiu jitsu) treniņi Rīgā...


Margarita Kirilova, treneris Farids Ahmedovs, Darja Markova. Foto: Latvijas Sporta cīņas federācija

Cīkstonēm Markovai un Kirilovai medaļas U15 Eiropas čempionātā

Grieķijas kūrortā Lutraki risinās U15 Eiropas čempionāts cīņas olimpiskajās disciplīnās. Lauras Skujiņas cīņas sporta kluba pārstāves Darja Markova (62 kg) un Margarita Kirilova (66 kg) piektdien izcīnīja attiecīgi sudrabu un bronzu.
Junioru izlases treneris Kaspars Semjonovs (no kreisās) ar Kārli Krampi, Artjomu Koroļovu un Valtu Volkolakovu

Koroļovam un Krampem Eiropas MMA čempionātā junioriem - sudrabi

Latvijas MMA jaunie sportisti Artjoms Koroļovs (Sev Arch) un Kārlis Krampe (Berserk MMA) Slovākijā notiekošajā Eiropas čempionāta finālā šodien piekāpās saviem pretiniekiem un ieguva sudraba medaļas.
Ivars Samušonoks. Foto: Latvijas Sporta cīņas federācija / stalgenesskola.lv

Samušonokam zaudējums olimpiskās atlases bronzas turnīrā

Turcijas metropolē Stambulā tuvojas noslēgumam pasaules olimpiskās kvalifikācijas sacensības grieķu-romiešu un brīvajā cīņā. Latvijas cīkstonis Ivars Samušonoks šodien zaudēja bronzas turnīra pirmajā kārtā.