Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempioni Vāciju pēc Parīzes OS pametīs galvenais treneris

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pasaules čempioni Vāciju pēc Parīzes OS pametīs galvenais treneris
Gordons Herberts. Foto: FIBA

Vācijas Basketbola federācija paziņojusi, ka pēc 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm vīriešu basketbola izlasei būs jāmeklē jauns galvenais treneris, jo to pametīs esošais speciālists Gordons Herberts. Viņš plāno atgriezties klubu basketbola komandu trenēšanā.

Vācijas Basketbola federācija paziņojusi, ka pēc Parīzes olimpiskajām spēlēm vīriešu izlases galvenā trenera amatu atstās Gordons Herberts, kurš vēlas turpināt trenera karjeru klubu basketbolā.

Trīs gadu laikā ar Herbertu Vācijas izlase tikusi pie bronzas medaļām Eiropas čempionātā, kā arī kļuvusi par 2023. gada Pasaules kausa ieguvēju. Finālā tika pārspēta Serbija, bet par vietu pusfinālā saistošā cīņā - Latvija. ''Augstie sasniegumi un publikas novērtējums bijis ļoti saistīts ar Gordona ieguldīto darbu. Par to viņam ļoti vēlamies pateikties. Ļoti labi saprotam, ka Gordons pēc olimpiskajām spēlēm vēlas sākt jaunu izaicinājumu savā karjerā, un tam neliksim nekādus šķēršļus. Būtu lieliski, ja mūsu kopā sastrādāšanās noslēgtos ar vēl kādu panākumu. Zinām, ka Gordons ieguldīs lielas pūles, lai tā notiktu, '' citēts federācijas prezidents Ingo Veiss.

''Man šī bijusi neaizmirstama pieredze, kā arī gods būt Vācijas izlases trenerim. Spēlētāji FIBA logos, Eiropas čempionātā un Pasaules kausā pārstāvēja Vāciju ar cieņu un lepnumu - tā bija lieliska spēlētāju grupa. Izcīnīt medaļas bija satriecoši, taču šos panākumus vēl īpašākus padarīja tas, ar kādiem cilvēkiem tie tika sasniegti. Tagad raugos uz mūsu pēdējo kopīgo piedzīvojumu trīs gadu plānā - 2024. gada olimpiskajām spēlēm,'' komentāru sniedza arī Herberts.

Jau 2023./2024. gada sezonas laikā par Herbertu interesi izrādīja atsevišķas ULEB Eirolīgas komandas. Vācijas Basketbola federācija nepiekrita ļaut sezonas gaitā speciālistam apvienot amatus izlasē un klubā. Karjeras laikā viņš trenējis tādas komandas kā ''s.Oliver'', ''Skyliners'', ''Aris'', ''Alba'', ''Avtodor'', kā arī Kanādas un Gruzijas basketbola izlases. 2008./2009. gada sezonā viņš strādāja par Toronto ''Raptors'' galvenā trenera asistentu.

Vācija Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīra apakšgrupā spēkosies pret mājinieci Franciju, Japānu, kā arī Rīgas kvalifikācijas uzvarētāju, kas var būt Latvija, Brazīlija, Melnkalne, Gruzija, Filipīnas vai Kamerūna.

Izmantotie resursi:
https://www.basketball-bund.de/nach...