Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.

Tikai vienā no sezonas 39 spēlēm Džeimss guva mazāk par desmit punktiem, vidēji mačā "Monaco" līderim iekrājot 17,9 punktus, kas bija otrs labākais rādītājs līgā.

Džeimss uzlaboja savu tālmetienu precizitāti, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu (no 27,3% uz 37,2%), kā arī šosezon sasniedza jaunu karjeras rekordu atlēkušajās bumbās vidēji mačā (4,1). "Monaco" basketbolists šajā sezonā bija septītais labākais piespēlētājs (5,1) un iekrāja caurmērā trešo labāko efektivitāti (19,4).

Tāpat amerikānis bija otrais izprovocētajos pārkāpumos (182), attiecīgi realizētajos (149) un izpildītajos soda metienos (193). Šosezon Džeimss kļuva par Eirolīgas visu laiku rezultatīvāko spēlētāju.

No ASV basketbolistiem līdz šim sezonas vērtīgākā balvu bija izpelnījies tikai Etonijs Pārkers. Bijušais Telavivas "Maccabi" spēlētājs ir vienīgais, kurš par vērtīgāko atzīts divās sezonās (2005. un 2006.gadā).

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-05-14 13:53, pirms 3 nedēļām
Gribētos nākamajā sezonā redzēt Valmieras kreklā. SOLĀS BŪT JAUDĪGA KOMPLEKTĀCIJA!!! Tiekamies nākošajā sezonā! #ValmierāMīlBasketbolu