Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Ādaži" zaudē pusfinālā un netiek uz Čendu "Masters"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Ādaži" zaudē pusfinālā un netiek uz Čendu "Masters"
Mārcis Osis. Foto: FIBA

Dalību Dienvidkorejā notiekošajā "Challenger" turnīrā noslēgusi Latvijas 3x3 basketbola komanda "Ādaži". Latvieši dramatiskā cīņā sasniedza pusfinālu, kurā atzina Puertoriko komandas "San Juan" pārākumu, ierindojoties ceturtajā vietā un netiekot pie ceļazīmes uz Čendu "Masters".

• Vakar Latvijas komanda "Ādaži", kuru pārstāv Edmunds Elksnis, Mārcis Osis, Artūrs Strēlnieks un Kristaps Čavars, sezonas pirmo "Challenger" turnīru sāka ar zaudējumu vieniem no turnīra favorītiem, ASV komandai "Princeton" (15:22), bet cīņā par vietu ceturtdaļfinālā pieveica Dienvidkorejas komandu "Yesan" (21:12).

• Ceturtdaļfinālā latviešiem pretī stājās D grupas labākā komanda "Utsunomiya" no Japānas, kuru pārstāv divi japāņi un divi serbi. Spēli ar sekmīgu tālmetienu sāka Strēlnieks, bet Latvijas komanda spēja pirmajās minūtēs turēties divus līdz trīs punktus priekšā. Pēc teju četrām spēlētām minūtēm rezultāts bija 9:6. Spēles otrajā pusē izrāvienu veica "Utsunomiya", kas četras minūtes līdz spēles laika beigām pārņēma vadību - 12:11.

• Nu jau nelielā vadībā turējās Japānas komanda, panākot arī 19:15. Likās, ka ar to spēles liktenis ir izšķirts, bet pēdējās divās minūtēs Elksnis trāpīja sarežģītu tālmetienu, Strēlnieks realizēja vienu no diviem soda metieniem, un izglāba savu komandu ar lielisku bloku groza apakšā. Pēdējo minūti ar sekmīgu caurgājienu ievadīja Osis, sadeldējot deficītu līdz minimumam. Pēdējā minūtē abas komandas nespēja gūt punktus no distances, cenšoties noslēgt spēli. Latviešiem bija labas iespējas, bet metieni pat neskāra groza stīpu. Pēdējās sekundēs iniciatīvu uzņēmās Osis, kurš aizgāja uz groza apakšu un izrāva pagarinājumu - 20:20. Pagarinājumā Osis realizēja tālmetienu un ieveda "Ādažus" pusfinālā - 22:20.

Hončeonas "Challenger", ceturtdaļfināls

"Ādaži" - "Utsunomiya" 22:20

"Ādaži": Osis 8 (6 ab), Strēlnieks 7 (6 ab), Čavars 4, Elksnis 3
"Utsunomiya": Atanasovs 9, Sučurs 8, Saito 3, Nakaniši

Pusfinālā "Ādaži" sacentās ar Puertoriko komandu "San Juan", kas ceturtdaļfinālā ar 21:19 pieveica Ķīnas vadošo komandu "Beijing". Spēles pirmajā minūtē "San Juan" izvirzījās vadībā ar 2:0, kamēr Strēlnieks un Elksnis netrāpīja no distances. Pirmajās divās minūtēs divus soda metienus nerealizēja Čavars, bet pirmo punktu guva Elksnis. Latvieši jau pēc trim spēlētām minūtēm varēja spēlēt agresīvāk un brīvāk, jo pretinieki bija sapelnījuši piezīmju normu. Tas palīdzēja panākt neizšķirtu (4:4). Osim izdevās realizēt tālmetienu un pirmo reizi izvirzīt "Ādažus" vadībā, "San Juan" atbildēja ar trīs punktu izrāvienu, bet Elksnis atjaunoja līdzsvaru uz tablo ar sekmīgu tālmetienu - 8:8.

• Spēles otrajā pusē cīņa kādu laiku ritēja punkts punktā, nu jau abām komandām esot piezīmju normai. Latviešiem, tuvojoties spēles beigām, sāka pietrūkt ātruma un spēka. "San Juan" ar soda metieniem ieguva trīs punktu pārsvaru, bet Strēlnieks realizēja tālmettienu (15:16). Uz noguruma rēķina sekoja vēl sodi, kas rezultējās ar diviem soda metieniem un bumbas saglabāšanu pretiniekiem. Pie četru punktu deficīta tikai vienu soda metienu no diviem trāpīja Čavars, bet pēc tam bija sekmīgs no soda metiena atzīmes. Pusotru minūti līdz pamatlaika beigām "San Juan" ar precīzu tālmetienu lika punktu spēlei ar rezultātu 17:21.

Hončeonas "Challenger", pusfināls

"Ādaži" - "San Juan" 17:21

"Ādaži": Osis 6, Čavars 6, Elksnis 3, Strēlnieks 2
"San Juan": Ralats 8, Alende 5, Okasio 5, Kuaskats 3

• Latvijas basketbolisti varēja tikt pie ceļazīmes uz Čendu "Masters" vien uzvaras gadījumā, jo pārējās trīs pusfinālistes šajā turnīrā nebija piedzīvojušas zaudējumu, jau esot priekšā "Ādažiem". Līdz ar to Latvijas komanda ierindojās ceturtajā vietā, bet nākamais lielais turnīrs paredzēts Marsaļā, kur 31. maijā būs jācīnās "Masters" turnīrā, kamēr "Kandava/Turība" šajās dienās startēs "Challenger" turnīrā Malaizijā.