Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Pirms "Brighton" un "Tottenham" cīņas Romero, Mitoma un Adengrā nokļūst lazaretē uz vismaz mēnesi

Pirms "Brighton" un "Tottenham" cīņas Romero, Mitoma un Adengrā nokļūst lazaretē uz vismaz mēnesi
Kristians Romero. Foto: EPA/Scanpix

Anglijas Premjerlīgā rītvakar savā starpā tiksies devītajā vietā esošā "Brighton" un ceturtās vietas īpašniece "Tottenham", taču iepriekšējos mačos komandas zaudēja vairākus pamatsastāva futbolistus.

Londonas klubs "Tottenham" iepriekšējā kārtā ar 2:1 pārspēja Liverpūles "Everton" un svinēja trešo panākumu pēc kārtas, taču pēc pirmā puslaika spēle priekšlaikus bija galā vicekapteinim un pamatsastāva centra aizsargam Kristianam Romero, kurš augšstilba savainojuma dēļ izlaidīs 4-5 nedēļas. 25 gadus vecais argentīnietis, kurš 2022. gada augustā no Bergamo "Atalanta" tika izpirkts par 50 miljoniem eiro, šosezon 15 spēlēs ir guvis trīs vārtus.

"Tottenham" ar 36 punktiem 18 spēlēs atrodas ceturtajā pozīcijā, taču rītvakar būs jāiztiek arī bez Džeimsa Medisona, Ivana Perišiča, Raiena Seseņona, Manora Solomona, Rodrigo Bentankura, Ešlija Filipsa un Mikija van de Vena. Braitona iepriekšējā cīņā pret Londonas "Crystal Palace" (1:1) savukārt zaudēja pamatsastāva spārnus – 26 gadus veco japāni Kaoru Mitomu, kurš savainoja potīti, un 21 gadu veco kotdivuārieti Simonu Adengrā, kurš savainoja paceles cīpslu. Abiem būs jāizlaiž 4-6 nedēļas.

Gan Mitoma, gan Adengrā šosezon Premjerlīgā sākuši 13 no savām 17 spēlēm un izcēlušies ar attiecīgi 3+4 un 4+1. "Tottenham" 2021. gadā Mitomu nopirka par trim miljoniem eiro, 2022. gadā par astoņiem miljoniem eiro iegādājās Adengrā, un abus pēc iegādes aizsūtīja īrē uz Beļģijas "Union SG". Braitonai šosezon 18 spēlēs ir 27 punkti. Pēc gandrīz trīs mēnešu ārstēšanās atgriezies ierindā Perviss Estupinjans, taču lazaretē joprojām ir Joels Veltmans, Tarīks Lemptijs, Edams Vebsters, Sollijs Mārčs, Hulio Ensiso un Ansu Fati.

Izmantotie resursi:
https://www.tottenhamhotspur.com/ne...
https://www.brightonandhovealbion.c...


Roberto De Dzerbi. Foto: Rui Vieira/AP/Scanpix
1

De Dzerbi rīt pametīs Braitonas kluba galvenā trenera amatu

Itāļu speciālists Roberto De Dzerbi pēc rītdienas spēles pret Mančestras "United" neturpinās darbu Braitonas vienības galvenā trenera amatā, vēsta klubs.
Arne Slots. Foto: AP/Scanpix
2

Slots apstiprina kļūšanu par Klopa pēcteci ''Liverpool'' trenera amatā

Par nākamo Anglijas Premjerlīgas komandas ''Liverpool'' galveno treneri plāno kļūt līdzšinējais ''Feyenoord'' speciālists Arne Slots. To viņš šodien apstiprinājis pats. Kopā ar ''Feyenoord'' Slots kļuvis par Nīderlandes čempionu un kausa ieguvēju.
Edersons un Peps Gvardiola. Foto: AP/Scanpix
1

"Manchester City" pamatvārtsargs Edersons izlaidīs Premjerlīgas titulspēli un kausa finālu

LETA--AP. Anglijas čempionvienības un pašreizējās līderes "Manchester City" pamatvārtsargs Edersons izlaidīs sezonas izšķirošās spēles - svētdienas pēdējo kārtu Premjerlīgā, kurā izšķirsies titula liktenis, un arī 25. maijā paredzēto kausa finālu pret "Manchester United".