Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Chelsea" par 21 gadu veco ekvadoriešu pussargu Kaisedo maksās 133 miljonus

"Chelsea" par 21 gadu veco ekvadoriešu pussargu Kaisedo maksās 133 miljonus
Moisess Kaisedo. Foto: IMAGO/PRiME Media Images/Scanpix

Svētdien Anglijas Premjerlīgas jauno sezonu sāka Londonas "Chelsea", kas turpinājumā panāca vienošanos ar "Brighton&Hove Albion" par Moisesa Kaisedo iegādi. Darījuma kopējā summa var veidot līdz 133 miljoniem eiro, kas kļūtu par jaunu Britu salu rekordu.

Londonas "Chelsea" sezonas atklāšanas spēlē atspēlējās un savā laukumā ieguva punktu pret "Liverpool" (1:1). Abas komandas pēdējo dienu laikā sacentās arī par 21 gadu veco pussargu Moisesu Kaisedo.

Pirms dažām dienām Liverpūle lika galdā 128,5 miljonus eiro vērtu piedāvājumu, tobrīd pārtrumpojot "Chelsea", taču Kaisedo jau iepriekš bija vienojies ar Londonas klubu, un pussargs savas domas nemainīja.

Tādējādi "Chelsea" pacēla cenu, un jaunais piedāvājums apmierinājis arī "Brighton&Hove Albion". Darījuma kopējā summa var veidot 133 miljonus, kas kļūtu par jaunu Britu salu rekordu.

Pamatsumma ir 115,7 miljoni eiro (100 miljoni mārciņu), bet atlikušais veidojas no bonusiem. Tiek norādīts, ka puse no tiem esot ļoti viegli sasniedzami. Tāpat jāpiezīmē, ka Braitona darījumā iekļāvusi punktu, ka tā saņems procentus, kad "Chelsea" pārdos Kaisedo.

Arī iepriekšējais Britu salu rekords piederēja "Chelsea", turklāt tas tika labots šogad – janvārī tika samaksāti 123,8 miljoni eiro par argentīniešu pussargu Enso Fernandesu.

Braitonai izdevies varens darījums, jo Kaisedo 2021. gada februārī no Ekvadoras kluba "Independiente del Valle" tika iegādāts par nieka 4,6 miljoniem eiro, turklāt Premjerlīgā viņš debitēja vairāk nekā gadu vēlāk – tikai 2022. gada aprīlī.

Pussargs gribēja pamest Braitonu jau janvārī, kad par viņu piedāvājumus izteica Londonas "Arsenal", kas gan nebija gatava labot Britu salu rekordu. Martā Kaisedo parakstīja jaunu līgumu ar Braitonu – līdz 2027. gadam.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...


, 2023-08-14 09:59, pirms 9 mēnešiem
Respekts Kaisedo, ka turēja Chelsea doto vārdu.
, 2023-08-14 10:50, pirms 9 mēnešiem
kā tos čelsikus slauc Izpārdod visu midu un tad izmisīgi meklē par ko pārmaksāt...
, 2023-08-14 12:17, pirms 9 mēnešiem
Neko nesaku, kad milzu summas tiek mētātas par spilgtiem uzbrucējiem/wingeriem, uz uzbrukumu tendētiem pussargiem vai varotčikiem - tie ir spēlētāji, kuri grozās uz žurnālu vākiem un kuru tuvplānus filmē Čempionu līgas spēlēs, tie ir spēlētāji, kuru kreklus uz treniņiem velk bērni un fani tribīnēs, tie ir spēlētāji, kuri nes komandai slavu un lielo naudu. Bet ko ienes tāds Kaisedo?! Spēlētājs, kurš klusiņām dara savu melno darbu starp aizsargiem un pussargiem un, par kura eksistenci zina tikai tie, kuri pastiprināti seko līdzi futbolam... Ja vien Kaisedo un Chelsea plāni nav tādi, ka viņš komandā arī beigs savu profesionāļa karjeru, tad jau tagad ir skaidrs, ka pārdot viņu varēs par, labi jau kādiem 30M. Megapārspīlēts pirkums pat pieņemot faktu, ka naudas vērtība ir kritusies un 100M tagad nav tas pats, kas 100M pirms 10 gadiem.
, 2023-08-14 14:32, pirms 9 mēnešiem
Būtu labāk Magvairu nemushi
, 2023-08-14 15:09, pirms 9 mēnešiem
....nu, ja džeks ir jauns Kantē modelis, tad par 21 gadu vecu var maksāt to naudu...neesmu viņu redzējis spēlējot, tāpēc nezinu vai viņš ir jauns Kantē..
, 2023-08-14 15:45, pirms 9 mēnešiem
Emilio rakstīja: Neko nesaku, kad milzu summas tiek mētātas par spilgtiem uzbrucējiem/wingeriem, uz uzbrukumu tendētiem pussargiem vai varotčikiem - tie ir spēlētāji, kuri grozās uz žurnālu vākiem un kuru tuvplānus filmē Čempionu līgas spēlēs, tie ir spēlētāji, kuru kreklus uz treniņiem velk bērni un fani tribīnēs, tie ir spēlētāji, kuri nes komandai slavu un lielo naudu. Bet ko ienes tāds Kaisedo?! Spēlētājs, kurš klusiņām dara savu melno darbu starp aizsargiem un pussargiem un, par kura eksistenci zina tikai tie, kuri pastiprināti seko līdzi futbolam... Ja vien Kaisedo un Chelsea plāni nav tādi, ka viņš komandā arī beigs savu profesionāļa karjeru, tad jau tagad ir skaidrs, ka pārdot viņu varēs par, labi jau kādiem 30M. Megapārspīlēts pirkums pat pieņemot faktu, ka naudas vērtība ir kritusies un 100M tagad nav tas pats, kas 100M pirms 10 gadiem.
Pirms iejaucās citi klubi ar saviem bidiem, tad, šķiet, ka summa bija ap 80 miljoni. Šī gala cena ir tā dēļ, ka Liverpool piedāvāja 110. Vienkāršī šī pozīcija laukumā ir ļoti vajadzīga daudziem klubiem un Kaisedo laikam bija labākais, kas tirgū pieejams.
, 2023-08-14 15:46, pirms 9 mēnešiem
Futbola pasaule ir sajukusi prātā. Nav skaidrs, kāpēc UEFA un FIFA neiejaucas un nenosaka kaut kādus griestus. Kāds tur vairs var būt finansiālais fair play? Pēc pāris gadiem s.ūda arābi maksās par futbolistiem jau miljardu.
, 2023-08-14 16:34, pirms 9 mēnešiem
noskatoties kā CHE vakar vazāja Lpūli, domāju šogad top 3, nākamajās sezonās būs ļoooti liela konkurence MC uz titulu.
Roberto De Dzerbi. Foto: Rui Vieira/AP/Scanpix
1

De Dzerbi rīt pametīs Braitonas kluba galvenā trenera amatu

Itāļu speciālists Roberto De Dzerbi pēc rītdienas spēles pret Mančestras "United" neturpinās darbu Braitonas vienības galvenā trenera amatā, vēsta klubs.
Arne Slots. Foto: AP/Scanpix
2

Slots apstiprina kļūšanu par Klopa pēcteci ''Liverpool'' trenera amatā

Par nākamo Anglijas Premjerlīgas komandas ''Liverpool'' galveno treneri plāno kļūt līdzšinējais ''Feyenoord'' speciālists Arne Slots. To viņš šodien apstiprinājis pats. Kopā ar ''Feyenoord'' Slots kļuvis par Nīderlandes čempionu un kausa ieguvēju.
Edersons un Peps Gvardiola. Foto: AP/Scanpix
1

"Manchester City" pamatvārtsargs Edersons izlaidīs Premjerlīgas titulspēli un kausa finālu

LETA--AP. Anglijas čempionvienības un pašreizējās līderes "Manchester City" pamatvārtsargs Edersons izlaidīs sezonas izšķirošās spēles - svētdienas pēdējo kārtu Premjerlīgā, kurā izšķirsies titula liktenis, un arī 25. maijā paredzēto kausa finālu pret "Manchester United".