Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Par vārtsargiem būs jāpalauza galva. Lēmumu pieņemsim vakarā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vītoliņš: "Par vārtsargiem būs jāpalauza galva. Lēmumu pieņemsim vakarā"
Harijs Vītoliņš. Foto: LHF

Septiņi no deviņiem punktiem – Latvijas izlases bilance pasaules čempionātā pēc pirmajām trīs spēlēm. Šovakar ar 2:0 pārspēta Kazahstāna. Kristers Gudļevskis atvairīja 22 metienus, un galvenais treneris Harijs Vītoliņš neslēpa, ka pirms spēles pret Vāciju nāksies palauzīt galvu.

"Pašlaik vārtsargi ir augstā līmenī. Protams, mums būs jāpalauza galva. Tagad ir pārāk agrs. Vakarā pieņemsim lēmumu. Paskatīsimies, kā spēlē vācieši, kas ir viņu spēcīgās puses, uz ko mēs varam spēlēt," teica Harijs Vītoliņš. Nākamais mačs gaidāms jau rītvakar, un Latvijas izlasei tā būs ceturtā spēle piecās dienās.

"Ejam uz augšu. Puišiem ir nost slogs. Visi tomēr gaidīja uzvaras pirmajās spēlēs. Spēle bija kā šūpoles. Kā treneriem mums ir lietas, ko gribas uzlabot, bet beigās bija daudz momentu, kur puiši nolika savus ego malā un spēlēja komandas labā," slavēja galvenais treneris.

Latvijas izlase sausajā uzvarā tika pie vienas iespējas spēlēt vairākumā. "Vairākumus dabū, ja vairāk kontrolē ripu, radi bīstamus momentus vārtu priekšā. Kad pretinieks grūž vai netiek ar tevi galā. Tas ir moments, ko varam uzlabot. Spēlētāji no nulles leņķiem, stūriem varētu līst uz vārtiem, lai pretinieki klupinātu, grūstītu. Daudzi faktori, ko varam pamainīt, lai izprovocētu pretiniekus."

Diskvalifikācijas dēļ izlaidis pirmās divas spēles, šovakar Latvijas izlases sastāvā ielēca Dans Ločmelis, kurš spēlēja vienā virknējumā ar Rihardu Bukartu un Miku Indraši. Laukumā pavadītajās 14:22 minūtes Ločmelis uzvarēja vienā no pieciem iemetieniem un metienus pa vārtiem neizdarīja.

"Kopsummā izskatījās labi. Iemetieni pievīla. Statistiku neapskatījos, bet bija momenti aizsardzības zonā. Kazahstānai bija savas izspēles pēc iemetieniem, un pāris momentos viņi tika līdz metienam. Pārējā spēlē bija ļoti labi momenti, viņš apvienoja maiņu. Jāsaprot, ka viņam ir 20 gadi, pirmā spēle un pēc gada koledžā atkal starp pieaugušajiem," vērtēja Vītoliņš.

Jau rītvakar Latvijas valstsvienību sagaida duelis pret Vācijas hokejistiem. Vītoliņš norādīja, ka treneri bijuši uz vāciešu spēli pret Slovākiju un vērojuši arī dueli pret Zviedriju, kas gan zviedru dominances dēļ nav sniedzis labu ieskatu. "Vairāk piemērs būs spēle Vācijas spēle pret Slovākiju. Fiziski, spēka spēle, ātra komanda. Mums pat ir labāk, jo būs nost slogs – vairs nebūsim pirmais numurs. Kad izej kā pirmais, tad sagaida, ka dominēsi. Vācija ir rangā augstākstāvoša, un mums būs vienkāršāk spēlēt."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
SPORTLAND faktu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

  -2 [+] [-]

, 2024-05-14 21:14, pirms 3 nedēļām
Gudļevskim lielāka pieredze Vācijas hokejā pēdējā laikā!

 +12 [+] [-]

, 2024-05-14 21:16, pirms 3 nedēļām
Lai vāciešus šokētu, vajag ielikt vārtos Vītolu! Tie būs tā samulsuši, ka vispār nemetīs pa vārtiem.

     [+] [-]

, 2024-05-14 21:24, pirms 3 nedēļām
Ja vien viss labi ar veselību un jūtas uz visiem 100%,tad uzskatu,ka Gudļevskim vajadzētu dot iespēju šajā čempī būt 1#.Ar viņu vārtos komanda izskatās mierīgāka.Protams,Kazahstāna nav tas stiprākais pretinieks,bet arī ar Norvēğiju tā izskatījās.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-14 21:33, pirms 3 nedēļām
Haris jau pirms spēles ar kazahiem intervijā sacīja: "jāspēlē sava spēle." Mūsējie to arī uzspēlēja, Gudi ieskaitot.Viss ok.

  -2 [+] [-]

, 2024-05-14 21:40, pirms 3 nedēļām
bayliss rakstīja: Ja vien viss labi ar veselību un jūtas uz visiem 100%,tad uzskatu,ka Gudļevskim vajadzētu dot iespēju šajā čempī būt 1#.Ar viņu vārtos komanda izskatās mierīgāka.Protams,Kazahstāna nav tas stiprākais pretinieks,bet arī ar Norvēğiju tā izskatījās.
Precīzi manas domas - ar Gudi vārtos visa komanda spēlēja mierīgāk un pārliecinošāk. Kaut kā i pats Elvis tā saspringti spēlē, i komanda kaut kur peld, lai tik Elvim viss labi. Šodien pirmā spēle, ko skatījos tā bez stresa.

  -1 [+] [-]

, 2024-05-14 21:49, pirms 3 nedēļām
Gudi pret Vāciju. EM pret usa, sve

  +4 [+] [-]

, 2024-05-14 22:25, pirms 3 nedēļām
Ko var ņemties par tiem vārtsargiem, pilnīgi pie kājas kuru liek vārtos, abi nostāvēs OK
Lai labāk uztraucas par vairākuma realizāciju, pret spēcīgām komandām tās izdevības būs 1/4 fināla vērtē... Ko dos tā līšana uz vārtiem un pretinieku noraidīšanās, ja vairākumā katra piespēle prasa 3 sekundes... un tad vēl nevar jēdzīgi atdot.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-14 22:33, pirms 3 nedēļām
M rakstīja: Lai vāciešus šokētu, vajag ielikt vārtos Vītolu! Tie būs tā samulsuši, ka vispār nemetīs pa vārtiem.
Ja tomēr sāks mest, tad nomainīt pret Vītoliņu.

     [+] [-]

, 2024-05-14 23:27, pirms 3 nedēļām
Vārtos pret GER stāvēs Artūrs Irbe!

     [+] [-]

, 2024-05-15 02:14, pirms 3 nedēļām
Vismaz no elites vairs neizlidosim

     [+] [-]

, 2024-05-15 08:35, pirms 3 nedēļām
Tās trīs uzvaras būtu,bet tie divi zaudētie punkti vai kā kož,jo pat tīri teorētiski uzvara pret fričiem mums neko nedos,ja vācieši uzvarēs šos pašus trīs mūsu grupas pastarīšus.

     [+] [-]

, 2024-05-15 08:58, pirms 3 nedēļām
tak uzreiz pateica ka Elvis ir mūsu Nr.1, tātad skaidrs ka vārtos būs Elvis! Bet abi vārtsargi labi mums!

     [+] [-]

, 2024-05-15 10:45, pirms 3 nedēļām
Piekritu Harim,loti gruts un svarigs lemums,ari izveleties 50 uz 50.jo vartsargam spele ar Vaciju bus 70% nozime-cerams ,ka tris zvaigznes saliksies